Home » Jaunumi, Krievija » Krievija atvieglo Rietumvalstu pārtikas embargo

Krievija atvieglo Rietumvalstu pārtikas embargo

 

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs parakstījis dekrētu, kas paredz atvieglot Rietumvalstu pārtikas embargo. No “melnā saraksta” izņemti putnu un liellopu gaļa, kā arī dārzeņi, kas paredzēti zīdaiņu pārtikas ražošanai.

Grozījumi likumā paredz, ka šo produktu imports ir pieļaujams, ja tiek pierādīts, ka tie tiks izmantoti bērnu pārtikas ražošanā.

Pagājušajā nedēļā, kad G7 līderi pulcējās, lai vienotos par sankciju pret Krieviju turpināšanu, Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs deva rīkojumu pagarināt Krievijas pārtikas embargo līdz 2017. gada beigām. Pagaidām plānots, ka aizliegto produktu saraksts saglabāsies esošajā redakcijā.

“Mūsu ražotāji vairākkārt ir teikuši, ka vēlas, lai pārtikas embargo paliek spēkā. Ar to es gribu paziņot, ka man ir doti norādījumi izstrādāt priekšlikumus, kas paredz pagarināt pārtikas embargo ne par vienu gadu, bet līdz 2017. gada beigām,” iepriekšējā nedēļās nogalē paziņoja Medvedevs.

Viņš norādīja, ka tiks sagatavots atbilstošs aicinājums Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un izstrādāti nepieciešamie valdības lēmumi.

Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs uzsver, ka priekšlikums neparedz palielināt produktu skaitu, uz kuriem attieksies pārtikas embargo. “Runa ir tikai par embargo pagarinājumu,” norādīja ministrs, piebilstot, ka pārējie produkti būs “laipni lūgti Krievijas pārtikas nozarē”.

Kā zināms, atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pērn parakstīja dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

2015. gadā sankcijas tik paplašinātas un importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai. Kā liecina analītiķu aplēses, embargo paplašināšana ietekmēja produktu summu 241 miljonu dolāru apmērā.

Foto:Mikorad/https://pixabay.com/en/users/Mikorad-1341962//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress