Home » Jaunumi, Latvija » “Rīgas piensaimniekam” pērn apgrozījuma un peļņas kritums

“Rīgas piensaimniekam” pērn apgrozījuma un peļņas kritums

Koncerna “Food Union” sastāvā esošā piena pārstrādes uzņēmuma SIA “Rīgas piensaimnieks” apgrozījums pagājušajā gadā bija 30,36 miljoni eiro, kas ir 7% samazinājums salīdzinājumā ar 32,91 miljonu eiro 2014. gadā, liecina “Firmas.lv” dati.

Uzņēmuma peļņa saruka par 29% – no 680 195 eiro 2014. gadā līdz 480 511 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn no vietējiem zemniekiem iepirktas un pārstrādātas 25 465 tonnas piena salīdzinājumā ar 28 549 tonnām iepriekšējā gadā.

Tāpat norādīts, ka finanšu rādītāju kritums skaidrojams ar nepastāvību nozarē, kur pēc kvotu atcelšanas vērojams piena iepirkuma cenu spiediens. Piensaimniecībām nācās pārskatīt attīstīšanās projektus, līdz ar to arī uzņēmumam samazinājās izaugsmes iespējas. Neraugoties uz to, pārdošanas apjomi Latvijas un Baltijas tirgos noturējās iepriekšējo gadu līmenī.

Uzņēmums pērn īpaši fokusējās uz jaunu produktu ieviešanu, attīstīja galveno zīmolu – “Kārums” un “Dzintars” – atpazīstamību, kā arī ieviesa īpaši bērniem paredzētu produktu līniju.

“Rīgas piensaimnieks” dibināts 1993. gadā. Pamatkapitāls ir 1 379 388 eiro, nodarbināto skaits – 225.

Uzņēmums ražo aptuveni 100 produktus, pazīstamākie ir biezpiena sieriņš “Kārums”, kausētie sieri “Dzintars”, saldējumi “Jungle Pop”.

Kā ziņots, kopš pagājušā gada “Rīgas piensaimnieks” ir “Food Union” grupas sastāvā, kura apvieno arī Latvijas piena pārstrādes uzņēmumus AS “Rīgas piena kombināts” un AS “Valmieras piens”, saldējuma ražotājus “Premia” Igaunijā, “Premier Is” Dānijā, “Isbjørn Is” Norvēģijā un “Alpin57Lux” Rumānijā. ”

“Food Union” grupas apgrozījums 2014. gadā sasniedza 175 miljonus eiro. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

Foto: Publicitātes
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress