Home » Āzija, Jaunumi, Latvija » Cūkgaļas cena pieaugusi par 13%; cūkkopji var sākt segt iepriekšējo gadu zaudējumus

Cūkgaļas cena pieaugusi par 13%; cūkkopji var sākt segt iepriekšējo gadu zaudējumus

Pēdējo nedēļu laikā cūkgaļas cena ir pieaugusi par 13%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, un cūkkopji var sākt segt iepriekšējo gadu zaudējumus, sacīja Latvijas Cūku audzētāju asociācijas (LCAA) vadītāja Dzintra Lejniece.

Viņa teica, ka līdz ar sezonas sākumu pēdējo nedēļu laikā cūkgaļas cena ir palielinājusies par 13%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn. «Šobrīd tā [cena] ir nedaudz virs pašizmaksas. Tas ir ļoti labi, mēs esam gandarīti, ka pēc tik ilga laika beidzot varam sākt segt visus iepriekšējo periodu zaudējumus, ka varam uzelpot mazliet vieglāk. (..) Protams, vieniem, kam ir iekrājušies parādi, situācija ir smagāka, citiem ir mazliet vieglāk, bet kopējā situācija ir kardināli uzlabojusies,» pauda Lejniece.

Pēc viņas teiktā, cūkgaļas cenas pieaugums ir saistīts ar pieprasījuma pieaugumu Ķīnā.

Lejniece norādīja, ka ir grūti paredzēt cūkgaļas cenas turpmākajos mēnešos, jo tās ir atkarīgas no pieprasījuma globālajā tirgū. Pēc pašreizējām aplēsēm, līdz vasaras beigām cūkgaļas cena varētu saglabāties esošajā līmenī vai mazliet kāpt.

Vienlaikus viņa pauda bažas par to, kādas būs cūkgaļas cenas septembrī. «Parasti cena sezonāli septembrī krīt. Jautājums, cik lielā mērā cena kritīsies. Tāpat mēs, protams, nezinām, kāda būs politiskā situācija un viss pārējais. Jebkurā gadījumā nav tādas stabilitātes sajūtas, ir, kā saka, visi muskuļi saspringti zemajam startam, cilvēki baidās atslābt,» teica asociācijas vadītāja.

Foto: U.S. Department of Agriculture/ https://www.flickr.com/photos/usdagov/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress