Home » Jaunumi, Krievija, NVS » Krievija nosaka papildu ierobežojumus Ukrainas preču tranzītam

Krievija nosaka papildu ierobežojumus Ukrainas preču tranzītam

Krievija ir noteikusi papildu ierobežojumus Ukrainas izcelsmes preču tranzītam caur Krievijas teritoriju, un tie var nozīmēt pilnīgu šā tranzīta apturēšanu caur Krieviju, pirmdien vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Ukrainas Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrijas paziņojumu.

Ministrija atzīmēja, ka papildu ierobežojumi noteikti ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina 1.jūlija dekrētu, kas publicēts svētdien, 3.jūlijā. Jau pastāvošie ierobežojumi preču tranzītam uz Kazahstānu ir attiecināti arī uz tranzītu uz Kirgizstānu. Jaunie ierobežojumi arī aizliedz preču tranzītu, kurām Krievijā noteikts embargo, un to preču tranzītu, kurām Krievijā tiek piemērotas ievedmuitas nodevas.

«Šīs izmaiņas var uz laiku izraisīt pilnīgu preču tranzīta apturēšanu no Ukrainas caur Krievijas Federācijas teritoriju ne tikai uz Kazahstānas Republiku un Kirgizstānas Republiku, bet arī uz trešajām valstīm,» atzina Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministrija.

Ministrija uzsvēra, ka Krievijas noteiktie ierobežojumi Ukrainas izcelsmes preču tranzītam ir ekonomiski un juridiski nepamatoti, un ir gaidāms, ka tie mākslīgi pasliktinās Ukrainas tirdzniecības apstākļus ar trešajām valstīm Vidusāzijā.

Krievija no gada sākuma aizliedza Ukrainas preču tranzītu Krievijas tirgus aizsardzības politikas ietvaros. Krievija pieņēma šo politiku, atbildot uz Vienošanās par brīvās tirdzniecības zonu starp Ukrainu un ES stāšanos spēkā 1.janvārī. Saskaņā ar Krievijas prezidenta dekrētu līguma par brīvās tirdzniecības zonu starp Krieviju un Ukrainu darbība tika apturēta no 1.janvāra.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress