Home » Jaunumi, Latvija, Meklē sadarbību » Māris Kučinskis: Esam ieinteresēti attīstīt trīspusēju Latvijas, Baltkrievijas un Ķīnas sadarbību

Māris Kučinskis: Esam ieinteresēti attīstīt trīspusēju Latvijas, Baltkrievijas un Ķīnas sadarbību

Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 7. jūlijā, Rīgā tikās ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju, kuras laikā vairākkārt uzsvēra nepieciešamību stiprināt abu valstu sadarbību, tostarp ekonomiskās attiecības.

M. Kučinskis pauda gandarījumu par Latvijas un Baltkrievijas robežsargu sadarbību, vienlaikus atzīmējot, ka to ir nepieciešams pilnveidot, nodrošinot pilnīgāku nelegālo robežas šķērsotāju atpakaļuzņemšanu. Svarīgi turpināt darbu, lai sakārtotu robežšķērsošanas vietas.

Tāpat tika pārrunāti jautājumi saistībā ar pārrobežu sadarbību, aktīviem politiskajiem un ekonomiskajiem kontaktiem, kas ļautu veicināt abu valstu tautsaimniecības attīstību.

Runājot par ekonomikas attīstības jautājumiem, tika uzsvērts, ka šobrīd Latvijā notiek aktīvs darbs, lai piesaistītu Ķīnas kravas, un šajā jomā tiek saskatīta perspektīva sadarboties ar Baltkrieviju.

Baltkrievija jau izsenis ir Latvijai svarīgs ekonomiskās sadarbības partneris, tādēļ M. Kučinskis norādīja, ka Latvija vēlas turpināt un paplašināt abu valstu sadarbību. “Esam ieinteresēti arī attīstīt trīspusēju Latvijas, Baltkrievijas un Ķīnas sadarbību, nodrošinot Ķīnas kravu tranzītu caur Baltkrieviju un Latviju, tajā skaitā sadarbību kravu piesaisti Baltkrievijas – Ķīnas industriālajam parkam “Lielais akmens”, tā Ministru prezidents.

Foto: Valsts kanceleja

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress