Home » Jaunumi, Latvija » Druķis: Būvniecības tirgus jāatver ārvalstu kompānijām

Druķis: Būvniecības tirgus jāatver ārvalstu kompānijām

Latvijas būvniecības nozares sakārtošanu un nostiprināšanos var sekmēt tirgus atvēršana ārvalstu būvkompānijām, šodien konferencē «Būvniecība. Arhitektūra. Pilsētvide 2016» sacīja Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītājs Pēteris Druķis.

«Kamēr mēs ar dažādām kroplībām mēģināsim aizsargāt vietējo tirgu no ārvalstnieku ienākšanas, nozarē būs problēmas,» sacīja Druķis.

Viņaprāt, atļaujot Latvijā bez šķēršļiem darboties lielām ārzemju būvkompānijām, ieguvēji būs arī Latvijas būvuzņēmumi, jo tie kā ārvalstu kompāniju partneri kopā ar tām varēs vieglāk saņemt dažādus lielus ārzemju pasūtījumus un vieglāk iziet uz eksporta tirgiem.

«Naudas Latvijas būvniecības tirgū ir maz, tā visa ir ārpusē. Kopā ar ārvalstu firmām pie šīs naudas piekļūt būs vieglāk,» skaidroja Druķis.

Viņš arī piebilda, ka nozares sakārtošanai būtiska ir būvniecības procesa digitalizācija un vienkāršošana. Arī šo mērķu ātrākai sasniegšanai varot līdzēt tirgus atvēršana.

Foto: 22nd World Scout Jamboree Sweden 2011 22ème Jam/ https://www.flickr.com/photos/wsj2011/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress