Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » Krievija atvieglos pārtikas embargo – no saraksta izņem zīdaiņu pārtikai domāto produkciju

Krievija atvieglos pārtikas embargo – no saraksta izņem zīdaiņu pārtikai domāto produkciju

Krievija nolēmusi atvieglot pārtikas embargo. No “melnā saraksta” izņemti putnu un liellopu gaļa, kā arī dārzeņi, kas paredzēti zīdaiņu pārtikas ražošanai.

Likumprojektu par daļēju pārtikas embargo atcelšanu sagatavojusi Krievijas Zemkopības ministrija. Grozījumi likumā paredz, ka šo produktu imports ir pieļaujams, ja tiek pierādīts, ka tie tiks izmantoti bērnu pārtikas ražošanā.

Šāds solis tika pieņemts, reaģējot uz to, ka Krievija trūkst augstas kvalitātes preces, ko izmantot zīdaiņu pārtikas produktu ražošanā. Vietējie ražotāji neatbilst noteiktajiem standartiem, informē ministrija.

Saskaņā ar ministrijas dokumentu, Maskava atļāvusi 70 tonnas saldētas gaļas, piemēram, teļa, liellopu un putnu gaļu, un 662 tonnas sakapātu dārzeņu importu.

Eiropas eksportētāji var pieteikties ar saviem piedāvājumiem līdz 15. oktobrim.

Kā zināms, plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Nesen sankcijas tika pagarinātas līdz 2017. gada beigām. Atbildot uz to, Krievijas valdība pagarinājusi Rietumvalstu pārtikas embargo uz tādu pašu termiņu, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Foto: mamichan/ https://www.flickr.com/photos/mamichan/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress