Home » Jaunumi, Krievija » Krievija varētu atcelt Turcijas pārtikas embargo līdz 2016. gada beigām

Krievija varētu atcelt Turcijas pārtikas embargo līdz 2016. gada beigām

Pārtikas embargo pret Turciju varētu tikt atcelts līdz 2016. gada beigām, trešdien paziņoja Krievijas ekonomikas ministrs Aleksandrs Uļkajevs.

“Mēs vienojamies par pakāpenisku procesu,” sacīja ministrs, piebilstot, ka neatrisinātie jautājumi par gaļas, mājputnu un piena produktu piegādi būtu atrisināmi divpusēji.

“Mums ir nepieciešams pārliecināties, ka Turcijas produktu īpašības atbilst visām kvalitātes prasībām,” uzsvēra ministrs.

Jau vēstīts, ka otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Turcija prezidents Redžeps Tajjips Erdogans savā tikšanās laikā apsprieda vairākus ekonomiskos jautājumus un kopīgos projektus, tai skaitā atomelektrostacijas un Turkish Stream būvniecību, kā arī Turcijas importa atsākšanu.

Kā zināms, pašlaik pārtikas embargo aizliegums, kas stājās spēkā no 1.janvāra, attiecas uz tādiem Turcijas produktiem kā tomāti, gurķi, ziedkāposti, brokoļi, sīpoli, vīnogas, apelsīni, mandarīni, āboli, bumbieri, aprikozes, persiki un nektarīni, plūmes, meža zemenes un zemenes, kā arī saldētiem mājputnu produktiem, svaigām krustnagliņām un sāli.

Foto: christa/ https://www.flickr.com/photos/raebeam/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress