Home » Jaunumi, Latvija » «Latvijas Maiznieks» piecos gados ražotnē ieguldījis vairāk nekā 10 miljonus

«Latvijas Maiznieks» piecos gados ražotnē ieguldījis vairāk nekā 10 miljonus

Maizes ražotājs «Latvijas Maiznieks» pēdējo piecu gadu laikā ražotnes modernizācijā Daugavpilī ir investējis vairāk nekā desmit miljonus eiro un tādējādi ir saņēmis starptautiski atzītās Lielbritānijas mazumtirdzniecības apvienības «British Retail Consortum» (BRC) pārtikas drošības standartu sertifikātu.

Ieguldījumi uzņēmuma Daugavpils ražotnē ir veikti laika posmā no 2011. līdz 2016.gadam, tostarp astoņus miljonus eiro ir ieguldījis «Latvijas Maiznieks», savukārt nedaudz virs diviem miljoniem eiro ir Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsts. Modernizācijas rezultātā kompānija ir iegādājusies mūsdienīgas ražošanas iekārtas, paplašinājusi gatavās produkcijas noliktavas, kā arī uzlabojusi ekspedīciju un pilnībā atjaunojusi ventilācijas sistēmu. Investīcijas sekmējušas arī «ISO 22000:2006» un BRC sertifikātu saņemšanu, kas uzņēmumam paver eksporta iespējas uz vairāk nekā 100 pasaules valstīm, kuru mazumtirdzniecības ķēdes atzinušas šo kvalitātes standartu.

«Mums ir svarīgi klientiem piedāvāt augstākās kvalitātes produktus, kas atbilst visām drošības prasībām. Redzam, ka pēdējos gados arī Latvijā pircēji izvēlas iegādāties kvalitatīvāku maizes produkciju lētākas vietā. Tāpat uzņēmuma mērķis tuvākajos gados ir palielināt eksporta apjomus, tāpēc iegūstais BRC sertifikāts ir īpaši nozīmīgs,» teica «Latvijas Maiznieks» Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Māris Daude.

«Latvijas Maiznieks» patlaban produkciju eksportē uz sešām valstīm – Lietuvu, Vāciju, ASV, Īriju, Lielbritāniju un Bulgāriju.

2015.gadā «Latvijas Maiznieks» strādāja ar 23,949 miljonu eiro apgrozījumu un 543,7 tūkstošu eiro peļņu.

«Latvijas Maiznieks» ir dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 629,5 tūkstoši latu (895,7 tūkstoši eiro). Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums «Maral Invest» (90,57%), taču, tā kā «Latvijas Maiznieks» ir akciju sabiedrība, tam Uzņēmumu reģistram nav obligāti jāsniedz dalībnieku saraksts, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānija darbu sāka ar nosaukumu «Daugavpils maiznieks», savukārt no 2004.gada oktobra līdz 2010.gada decembrim kompānijas nosaukums bija «Maiznīca Dinella».

Foto: Publicitātes

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress