Home » Jaunumi, Latvija » «Valmieras piens» apgrozījums pērn sarūk par 33,1%

«Valmieras piens» apgrozījums pērn sarūk par 33,1%

Latvijas piena pārstrādes uzņēmums «Valmieras piens» pagājušajā gadā strādāja ar 27,877 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,9% un bija 28,3 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījuma samazinājums 2015.gadā ir skaidrojams ar svaigpiena iepirkuma cenas samazinājumu Latvijā vidēji par 38% un industriālo produktu cenas kritumu pasaules tirgos vidēji par 44%. Aizvadītajā gadā uzņēmums ieguldīja vairāk nekā 268 tūkstošus eiro attīstībā, modernizējot kompānijas infrastruktūru un pamatlīdzekļus.

Tāpat aizvadītajā gadā «Valmieras piens» turpināja specializēties atsevišķās piena produktu kategorijās, papildinot skābā krējuma, biezpiena, jogurta un raudzētā piena produkta «Lakto» grupas ražoto produktu sortimentu, un palielinot pilnpiena produkcijas ražošanas apmērus par 15%, tostarp par 77% palielinot skābā krējuma, par 25% kefīra un par 22% biezpiena ražošanas apmērus.

2015.gadā «Valmieras piens» optimizēja jogurta un «Lakto» tehnoloģiskos procesus un iekārtu izvietojumu. Tāpat pērn kompānija sāka ražot virkni jaunu produktu jogurta un «Lakto» produktu grupās. Visu iepriekšminēto darbību rezultātā kompānija 2015.gadā par 44% palielināja ražošanas apmērus «Lakto» grupā un par 15% – jogurta grupā.

Pagājušajā gadā industriālo produktu cenu krituma dēļ pasaules tirgos, kompānija samazināja industriālo produktu ražošanu un kāpināja piena produktu ražošanu Latvijas tirgum. Tāpat, reaģējot uz sarežģīto situāciju un pieprasījuma kritumu sausā piena pulvera tirgū, uzņēmums gada nogalē sāka pārdot vājpiena pulveri Eiropas Savienības (ES) intervences programmā.

2015.gada aprīlī «Valmieras piens» saņēma Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP0) sertifikātus, bet martā starptautiskais vadības sistēmu sertifikācijas līderis «Bureau Veritas Latvia» atzina «Valmieras piens» atbilstību «Food Safety System Certification 22000» standarta prasībām, kas tiek atzītas kā vienas no visstingrākajām pasaulē.

Šā gada februārī «Valmieras piens» sāka jaunu produktu līnijas ar paaugstinātu proteīna saturu «Lakto Pro» ražošanu un būtiski paplašināja «Lakto» produktu sortimentu, sākot ražot «Lakto» produktus 330 mililitru iepakojumā.

Tāpat 2016.gadā «Valmieras piens» valde plāno turpināt darbu pie kompānijas ražošanas konkurētspējas paaugstināšanas, nodrošinot efektīvu izejvielu, energoresursu, darbaspēka un iekārtu izmantošanu. Tāpat kompānija turpinās specializēties atsevišķu piena produktu kategoriju ražošanā jogurtu un biezpiena produktu grupās. Ražotnes tālāk specializācija ļaus uzlabot ražošanas efektivitāti un uzlabot finanšu rādītājus. Kompānija turpinās darbu arī pie jaunu piena ražotāju un piegādātāju piesaistīšanas, īpašu uzmanību pievēršot Vidzemes reģiona piena ražotājiem, lai samazinātu piena piegādes loģistikas izmaksas.

2014.gadā «Valmieras piens» strādāja ar 41,682 miljonu eiro apgrozījumu un 24 tūkstošu eiro peļņu.

Jau ziņots, ka Konkurences padome (KP) 2012.gada maijā atļāva lielāko piena pārstrādes uzņēmumu Latvijā «Rīgas piena kombināta» un «Valmieras piena» apvienošanās darījumu. Lai novērstu uzņēmumu apvienošanās iespējamo negatīvo ietekmi uz konkurenci, KP tiem paredzējusi vairākus saistošos noteikumus, kas aizsargā gan zemnieku, gan arī mazāko tirgotāju intereses.

«Valmieras piens» dibināts 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 5,531 miljons eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks kopš šā gada 6.janvāra ir «Rīgas piena kombināts» (91,88%).

Foto: Publicitātes
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress