Home » Jaunumi, Krievija, Latvija » Latvijas zivju produkcijas eksports uz Krieviju aizvien zem jautājumu zīmes

Latvijas zivju produkcijas eksports uz Krieviju aizvien zem jautājumu zīmes

Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” aizvien nav devis nekādu ziņu par savu lēmumu pēc šovasar notikušās inspekcijas pie pieciem Latvijas zivju konservu ražotājiem.

Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta inspektori pārbaudīja Latvijas zivju produkcijas ražotājus, taču Latvijas kolēģus ar saviem secinājumiem nav iepazīstinājuši, līdz ar to vēl nav zināms, vai varēs atjaunot Latvijas šprotu un citas zivju produkcijas eksportu uz Krieviju, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere.

Jau jūlija sākumā noslēgusies Krievijas Federācijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta inspektoru vizīte Latvijā. Tās ietvaros Latvijas zvejas produktu apstrādes un dzīvnieku barības apritē iesaistītos uzņēmumus pārbaudīja divas inspektoru grupas.

Viena inspektoru grupa apmeklēja piecus Latvijas zvejas apstrādes uzņēmumus – SIA “Karavela”, SIA “Baņķis”, SIA “Unda”, SIA “Sabiedrība IMS” un SIA “Gamma A”, lai pārliecinātos par to atbilstību Eiroāzijas ekonomiskās savienības valstu, tostarp Krievijas, prasībām.

Otra inspektoru grupa apmeklēja divus dzīvnieku barības apritē iesaistītos uzņēmumus – SIA “Riagro” un SIA “Rīgas kombinētās lopbarības rūpnīca”, lai pārliecinātos, kā tiek veikta augu izcelsmes barības valsts uzraudzība un laboratoriskie izmeklējumi, kādas ir laboratorisko izmeklējumu iespējas zinātniskajā institūtā BIOR un augu karantīnas laboratorijā, kā arī pārbaudīja barības sertifikāciju saistībā ar ĢMO riskiem un augu karantīnas prasību ievērošanu izsniedzot fitosanitāro sertifikātu.

Foto: Evan Long/ https://www.flickr.com/photos/clover_1/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress