Home » Eiropa, Jaunumi, Latvija » LMT un Lattelecom tomēr neapvienos

LMT un Lattelecom tomēr neapvienos

Neskatoties uz to, ka Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmums “Telia Company” (“Telia”) draudēja Latvijas valdībai, ka, ja netiks apvienoti telekomunikāciju operatori “Latvijas Mobilais telefons” (LMT) un “Lattelecom”, varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos, valdība šodien noraidījusi ieceri tos apvienot.

Plāns par neapvienošanu izskanēja jau iepriekš. Nacionālā apvienība norādīja, ka apvienošana būtu neizdevīga gan valstij, gan patērētājiem, tāpat arī ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Zaļo un Zemnieku savienības vadība aicināja valdību noraidīt lēmumu par abu telekomunikāciju uzņēmumu apvienošanu.

Savukārt “Telia” esot piedāvājusi valdībai sākt sarunas pat par iespēju pārņemt 51% kontroli par apvienoto uzņēmumu.

“Telia” grupas uzņēmumiem “Sonera Holding” un “Telia Company” pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstija “Latvijas Radio un televīzijas centra” un Privatizācijas aģentūras (PA) personā – kopumā 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder “Telia” un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam “Lattelecom”.

“Telia” grupas kompānijai “Tilts Communications” pieder 51% “Lattelecom” kapitāla daļu, bet Latvijas valstij PA personā – 49%.

2015.gada novembrī tika saņemts LMT un “Lattelecom” apvienošanas piedāvājums no “Telia”, taču pērn aprīlī valdība nolēma, ka LMT un “Lattelecom” turpinās darbu kā līdz šim – atsevišķi.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress