Home » Jaunumi, Latvija » PVD aicina Latvijas uzņēmumus izvērtēt sadarbību ar Polijas uzņēmumu CEDROB S.A.

PVD aicina Latvijas uzņēmumus izvērtēt sadarbību ar Polijas uzņēmumu CEDROB S.A.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina Latvijas pārtikas produktu ražotājus un izplatītājus izvērtēt savu sadarbību ar Polijas uzņēmumu “CEDROB S.A.”, jo šobrīd nav pārliecības, ka uzņēmuma piegādātā putnu gaļa ir droša patērētājiem.

Līdz šim PVD ir konstatējis četras piesārņotas putnu gaļas partijas, kas ražotas šajā Polijas uzņēmumā.

Uzņēmumiem, kuri var identificēt savos sasaldēto produktu krājumos piesārņoto produktu partijas, jāsazinās ar piegādātāju, lai vienotos par veidu, kā šī prece tiek atdota atpakaļ izplatītājam.

PVD atgādina – dažādi pārtikas piesārņotāji, tostarp salmonellas, ar neapbruņotu aci nav saskatāmi un ir konstatējami tikai veicot laboratorisko izmeklēšanu, tāpēc, gatavojot, vienmēr ir jāpatur prātā piesārņojuma risks.

Lai pasargātu sevi no pārtikas izraisītām saslimšanām, jāievēro daži vienkārši padomi:

  1. Jāmazgā rokas (pēc tualetes apmeklējuma; pirms gatavošanas; pēc darbībām ar jēlproduktiem);
  2. Uzglabājot pārtikas produktus, jēlprodukti jānošķir no citiem pārtikas produktiem;
  3. Gatavojot jāievēro tieši tas pats princips – jēlprodukti (gaļa, zivis, olas) nedrīkst nonākt saskarsmē ar citiem pārtikas produktiem, tāpēc to apstrādei jāizmanto atsevišķi virtuves piederumi – dēlīši, trauki, naži, bet galda virsma pēc jēlproduktu apstrādes, ir rūpīgi jānotīra;
  4. Dzīvnieku izcelsmes jēlprodukti (gaļa, zivis, olas) ir pareizi termiski jāapstrādā – kārtīgi jānovāra, vai jāizcep.

Jau vēstīts, ka PVD konstatējis salmonellas Polijas izcelsmes putnu gaļā. “Salmonella enteritidis” baktērija konstatēta SIA “Gaļsaimnieks” ņemtajos Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugos, kā arī SIA “EVBL” ņemtā Polijas izcelsmes putnu gaļas paraugā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress