Home » Jaunumi, Krievija » ASV nosaka sankcijas pret Krievijas gāzesvadiem

ASV nosaka sankcijas pret Krievijas gāzesvadiem

Amerikas Savienoto Valstu parlamenta augšpalāta Senāts atbalstīja priekšlikumu noteikt sankcijas pret Krievijas gāzesvadu “Nord Stream 2” un “Turkstream” projektiem.

ASV Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta pieņēmusi aizsardzības izdevumu likumprojektu 738 miljardu ASV dolāru apmērā, tostarp sankcijas noteiktas zemūdens celtniecības kuģiem un uzņēmumiem, kas saistīti ar Krievijas enerģijas cauruļvadiem” Nord Stream 2 “un” TurkStream”.

ASV likumdevēji apgalvo, ka “Nord Stream 2” projekts pastiprinās Krievijas ģeopolitisko sviras efektu Eiropā. Sankcijas paredzēts piemērot 5 gadus un tās tiks vērstas pret kuģiem, kas iesaistīti “Nord Stream 2” un “Turkstream” projektu īstenošanā Baltijas un Melnajās jūrās.

Pašlaik ir paredzēts, ka cauruļvads sāks darboties 2020. gada vidū, pagājušajā mēnesī sacīja Krievijas premjerministra vietnieks Dmitrijs Kozaks, piebilstot, ka projekta būvniecība ir pabeigta par 80%.

Iespējamās sankcijas no ASV varētu aizkavēt projekta sākšanu, jo tās varētu sarežģīt zemūdens cauruļu ieguldīšanas darbus ar darbuzņēmējiem.

Eksperti norāda, ka sankcijas var būtiski pasliktināt Vašingtonas attiecības arī ar citām Eiropas valstīm un Turciju.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress