Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā februārī palielinājās par 1,2 %

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā februārī palielinājās par 1,2 %

2021. gada februārī, salīdzinot ar janvāri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 0,8 %, eksportētajai produkcijai – par 1,5 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 1,4 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 1,5 %.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles, kā arī elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā.

2021. gada februārī, salīdzinot ar 2020. gada februāri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 2,1 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir palielinājies par 0,7 %, eksportētajai produkcijai – par 3,3 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 2,5 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 4,0 %.

Būtiskākā ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā, izņemot mēbeles. Pazeminošā ietekme bija cenu kritumam gāzes apgādē, siltumapgādē, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress