Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā jūlijā palielinājās par 2,8 %

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā jūlijā palielinājās par 2,8 %

Šī gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 3,3 %, eksportētajai produkcijai – par 2,4 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 4,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 0,9 %.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā (izņemot mēbeles), elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, mēbeļu ražošanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas). Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā.

2021. gada jūlijā, salīdzinot ar 2020. gada jūliju, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā ir palielinājies par 15,8 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis ir palielinājies par 13,0 %, eksportētajai produkcijai – par 18,3 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas ir pieaugušas par 20,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 16,7 %.

Būtiskākā ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā (izņemot mēbeles), elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas). Pazeminošā ietekme bija cenu kritumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress