Home » Eiropa, Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » Aicinām Latvijas mēbeļu ražotājus piedalīties vadošajā mēbeļu izstādē „Stockholm Furniture Fair 2012”

Aicinām Latvijas mēbeļu ražotājus piedalīties vadošajā mēbeļu izstādē „Stockholm Furniture Fair 2012”

LIAA aicina Latvijas mēbeļu ražotājus piedalīties vadošajā mēbeļu izstādē
„Stockholm Furniture Fair 2012”
Stokholmā, Zviedrijā
2012.gada 7. – 11.februārī

Šī izstāde uzskatāma par lielāko mēbeļu izstādi Skandināvijā un tā tiek organizēta jau kopš 1951. gada, kas nozīmē, ka mēbeļu industrijas pārstāvjiem tā ir labi pazīstama un iecienīta. Svarīgi, ka šī izstāde paredzēta tikai nozares profesionāliem apmeklētājiem.

Statistika šobrīd liecina, ka Zviedrijas mazumtirdzniecības rādītāji tādām nozarēm kā apģērbs un apavi, mēbeles un celtniecības materiāli uzrāda augošu līkni. Augšupeja daļēji tiek skaidrota ar cenu līmeņa pazemināšanos, piemēram, mēbeļu cenas pēdējā gada laikā kritušās par 4,7%. Arī Zviedrijas mēbeļu ražotāji kāpina eksporta apjomus – šā gada pirmajos trijos mēnešos nozares eksports audzis par 3%, salīdzinājumā ar tādu pat laika posmu iepriekšējā gadā, savukārt imports pieaudzis par 8%. Pēdējā laikā novērota interesanta tendence, ka arī mēbeles arvien biežāk tiek pirktas izmantojot interneta veikalus. Pārdošanas apjomi pagaidām nav ievērojami lieli, taču attīstības virzines ir nepārprotami augšupejošs.

Izstādē „Stockholm Furniture Fair” 2011. gadā piedalījās 750 dalībnieki. Kopumā izstādi apmeklēja apmēram 40 000 apmeklētāju no 50 dažādām valstīm. Mēbeļu ražošanas uzņēmumi no Latvijas jau vairākas reizes ir piedalījušies šajā izstādē gan kopstendos, gan atsevišķos stendos ar ļoti labiem rezultātiem.

Šogad Latvijas ekspozīcijas stends tiks finansēts no programmas „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” (LR MK 2010. gada 21. septembra noteikumi Nr. 887). Vairāk informācija šeit.

Uzņēmumiem pašiem būs jāapmaksā mārketinga, eksponātu transporta, kā arī savu darbinieku komandējuma izdevumi. Papildus augstāk minētajam valsts atbalsta finansējumam uzņēmumi savu komandējuma izdevumu segšanai braucienam uz izstādi var izmanto LIAA administrētās Struktūrfondu programmas „Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” atbalsta finansējumu. Vairāk informācijas šeit.
Pieteikties dalībai izstādē var līdz 2011. gada 16. septembrim aizpildot elektronisko pieteikuma anketu un  Biznesa sadarbības anketu. Ja dalībai izstādē būs pieteikušies vairāk nekā 6 uzņēmumi, tiks veikta to atlase atbilstoši dalības nosacījumiem.

Kā ierasts, pirms izstādes LIAA veiks mārketinga kampaņu, aicinot potenciālos sadarbības partnerus apmeklēt stendu un satikties ar Latvijas uzņēmējiem. Sīkāka informācija par izstādi atrodama mājas lapā: www.stockholmfurniturefair.se/

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress