Home » Jaunumi, Latvija, Pasākumi » Aizvadīts pirmais Kurzemes reģiona uzņēmēju „Eksporta maratons”

Aizvadīts pirmais Kurzemes reģiona uzņēmēju „Eksporta maratons”

Augusta sākumā Ventspils Augsto tehnoloģiju parka (VATP) Biznesa inkubators sadarbībā ar Kurzemes Biznesa inkubatoru (KBI) rīkoja pirmo kopīgo pasākumu Biznesa inkubatoros esošajiem uzņēmumiem.

Pasākuma galvenie mērķi bija pieredzes apmaiņa starp Biznesa inkubatoru uzņēmumiem, jaunāko un veiksmīgāko inkubējamo ideju iepazīšana, kā arī biznesa kontaktu veidošana starp inkubatoros esošiem uzņēmumiem un ekspertiem. Šoreiz kontaktbiržas tēma bija eksports, jotā ir viena no svarīgākajām biznesa sastāvdaļām.

Kontaktbiržas dalībniekiem bija lieliska iespēja noklausīties VATP BI uzņēmuma „Ilstone” veiksmes stāstu par eksporta soļiem Polijā, Gunārs Grundštoks no „IT House” prezentēja sava uzņēmuma pieredzi ASV un Skandināvijas valstīs, savukārt „B-PHONE” pārstāvis pastāstīja par kļūdām un sasniegumiem, iekarojot Norvēģiju. Pasākuma oficiālā daļa noslēdzās ar Eksporta aģentūras „999 Design Group” direktora Rolanda Blezūra lekciju par eksporta iespējām Lielbritānijā.

Paralēli oficiālajai daļai notika 3 VATP un 3 KBI uzņēmumu prezentācijas ekspertiem ar mērķisaņemt viņu atbalstu, kontaktus un ieteikumus uzņēmumu problēmjautājumu risināšanai unbiznesa attīstībai. Ekspertu lokā bija gan ilggadējie sadarbības partneri – Juris Grišins (Eko investors), Viesturs Sosārs (Real Sound Lab, LABACA), Ints Ozoliņš (SEB banka), Igors Udodovs (Ventspils Brīvostas pārvalde), gan arī jaunie – Oļegs Polovjanovs (Sandlers nami), Ģirts Kronbergs (LTRK, Liepājas nodaļa), Edijs Brauners (Mārketinga eksperts), Edgars Štāls (Juridiskais eksperts) un Atis Egliņš Eglītis (Liepājas Universitāte).

Pasākuma otrajā daļā dalībniekiem bija iespēja dibināt kontaktus sportiskā garā, piedaloties dažādās VATP Biznesa inkubatorā esošā uzņēmuma SIA „Maratona klubs” rīkotajās aktivitātēs. KBI uzņēmumi SIA „DTT Solutions” nodrošināja kvalitatīvu šī pasākuma apskaņošanu, bet SIA „Durbes Veltes” pasākuma dalībniekus pacienāja ar pašu ražoto vīnu un SIA „Suitu Maize” ar sklandraušiem. Patīkamu pārsteigumu daudziem pasākuma dalībniekiem bija sarūpējušas SIA „Wooly World” pārstāves, iemūžinot fotogrāfijās dalībniekus ar uzņēmuma ražotiem vilnas lācīšiem.

Abu Biznesa inkubatoru vadības cer, ka šādi kopīgi pasākumi kļūs par labu tradīciju un arī turpmāk pulcēs Kurzemes reģiona uzņēmējus un ekspertus, lai kopīgiem spēkiem veicinātu uzņēmumu konkurētspēju Latvijā un eksporta tirgos.
Kontaktbirža „Eksporta maratons” tika organizēta projekta „Starpreģionu mazo un vidējo uzņēmumu klasteru sadarbība Ziemeļaustrumu koridora ietvaros” (BalticSupply) ietvaros, kas tiek finansēts no Baltijas jūras reģiona transnacionālās programmas 2007-2013, jo viens no projekta mērķiem ir uzlabot uzņēmumu piekļuvi lielo ražotāju piegāžu ķēdēm, tādējādi veicinot eksporta aktivitātes Baltijas jūras reģionā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress