Home » Jaunumi, Latvija, Pasākumi, Semināri » Zinātniekiem mācīs, kā savus izgudrojumus ieviest tirgū

Zinātniekiem mācīs, kā savus izgudrojumus ieviest tirgū

Vēl tikai līdz 31. augustam zinātnieki un izgudrotāji var pieteikties dalībai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā seminārā, kura ietvaros britu eksperts Džefs Skiners (Jeff Skinner) skaidros, kā visefektīvāk savus izgudrojumus padarīt pieejamus sabiedrībai jeb, citiem vārdiem, ieviest tirgū.

Kā norāda LIAA direktora vietnieks Māris Ēlerts, ne vien Latvijā, bet arī citur pasaulē lielākais šķērslis tam, lai jaunizgudrotas tehnoloģijas un atklājumi iespējami ātri nokļūtu tirgū un to radītās priekšrocības varētu izmantot patērētāji, ir zinātnieku un tehnoloģiju komercializētāju – biznesa vides pārstāvju – savstarpējo interešu atšķirības. „Zinātnieku un pētnieku uzdevums ir meklēt arvien jaunus risinājumus, eksperimentēt, testēt un pārbaudīt, taču uzņēmējiem interesē iespējami ātri sasniegt tādu rezultātu, ko var „laist” tirgū un ar to pelnīt. Lai mazinātu šo tradicionālo plaisu, pēdējos gados LIAA īpašu uzmanību pievērš abu pušu izglītošanai, piesaistot virkni Latvijā un ārvalstīs zināmu ekspertu,” norāda M.Ēlerts.

Šī gada pirmajā pusē jau norisinājās četru semināru cikls tehnoloģiju komercializēšanas un inovatīvas uzņēmējdarbības veicināšanai. Ņemot vērā lielo atsaucību, bezmaksas divu dienu seminārs “Tehnoloģiju komercializēšanas veicināšana” norisināsies 22.-23. septembrī. Pieteikties semināram iespējams vēl šonedēļ, līdz 31. augustam, aizpildot pieteikuma anketu LIAA mājas lapā.

Semināru vadīs pieredzējis inovāciju eksperts, Londonas Biznesa skolas „Deloitte” Inovāciju un uzņēmējdarbības institūta izpilddirektors Džefs Skiners. Kā vieslektors viņš regulāri pasniedz arī Barselonas Ekonomikas skolas studentiem un Londonas Universitātes koledžas Tehnoloģiju pārneses nodaļas audzēkņiem. Būdams šīs nodaļas dibinātājs un programmu pamatlicējs, Dž.Skiners izveidojis arī atsevišķas struktūrvienības inovatīvu jauno uzņēmumu atbalstam, kā arī tā dēvētos sēklas fondus finansējuma piesaistei biznesa pirmsākumos. Sadarbojoties ar saviem audzēkņiem un kolēģiem pasniedzējiem, viņš piedalījies vairāk nekā 30 uz tehnoloģijām balstītu jauno uzņēmumu izveidē.

Lektors sola, ka Latvijā notiekošajā seminārā īpaša uzmanība tiks pievērsta dažādu praktisku uzdevumu veikšanai, izvērtējot jaunradīto tehnoloģiju perspektīvas tirgū un izstrādājot komercializācijas piedāvājumus potenciālajiem biznesa partneriem un finansētājiem. Turklāt pēc semināra noslēguma veiksmīgāko piedāvājumu autoriem būs iespēja prezentēt savus piedāvājumus reāliem uzņēmējiem un investoriem, apzinot savu tehnoloģiju patieso pieprasījumu tirgū.

Semināru organizē LIAA sadarbībā ar SIA „MM Studija” un SEB banku valsts atbalsta programmas „Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress