Home » Pasākumi » LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 19. līdz 25.septembrim

LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 19. līdz 25.septembrim

Pirmdien, 19.septembrī Hannoverē (Vācijā) sāksies starptautiskā metālapstrādes tehnoloģiju izstāde „EMO Hannover – 2011” un uzņēmumu kontaktbirža „b2fair”.

Izstāde „EMO Hannover” ir lielākā pasaules metālapstrādes tehnoloģiju izstāde, kas tiek rīkota reizi četros gados. Paralēli izstādes tiešajai darba gaitai notiks dažādi citi pasākumi – starptautisks EMO kongress „Ilgstspējīga ražošana”, konference ar jauno tehnoloģiju demonstrāciju „Jaunas tehnoloģijas aviācijas un kosmonautikas nozarē”, u.c. Šogad pirmo reizi šajā izstādē LIAA sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijas uzņēmējiem piedāvā iespēju piedalīties starptautiskā inženiernozaru uzņēmumu kontaktbiržā „b2fair”. Šobrī interesi ir izrādījuši 10 Latvijas uzņēmumu pārstāvji. Izstāde noslēgsies sestdien, 24.septembrī.

Otrdien, 20.septembrī Vašingtonā (Amerikas Savienotās Valstis) sāksies starptautiskā atjaunojamās enerģijas izstāde/konference „Retech 2011”. Latviju pārstāvēs 5 uzņēmumi – SIA “Grobiņas siltums”, SIA „EKOGEN”, SIA „Vangažu Sildspēks”, AS „Balticovo”, SIA „MANS 1” un SIA „Energocentrāle”.

Retech konference/izstāde ir īpaši veidota uzņēmumu vadītājiem, investoriem, tehnoloģiju inovatoriem, valsts iestāžu un pašvaldību pārstāvjiem, kā arī akadēmiķiem. Izstādē piedalīsies uzņēmumi no visiem atjaunojamās enerģijas sektoriem. Paralēli izstādei organizēta konference, kurā ar prezentācijām uzstāsies vairāk nekā 250 pārstāvji no šādām nozarēm: vēja enerģija, saules enerģija, hidroenerģija, okeāna/jūras enerģija, ģeotermālā enerģija, biomasa, biodegviela un atkritumi, un papildus tam arī plaši tiks pārstāvētas finanšu nozare un politikas veidotāji. Izstāde noslēgsies ceturtdien, 22.septembrī.

Otrdien, 20.septembrī Daugavpilī, Daugavpils domes zālē (Kr. Valdemāra ielā 1, 2.stāvā) notiks seminārs „Kapacitātes stiprināšana jaunatnes darbiniekiem – treneriem”.

Semināra mērķis ir stiprināt jaunatnes darbinieku-treneru kapacitāti, uzlabojot to kompetenci darbā ar uzņēmējdarbības uzsācējiem un sabiedrības pārstāvjiem, kas vēlas iesaistīties uzņēmējdarbībā. Seminārā tiks apskatīti Latvijas zinātnieku sasniegumi dabas, dzīvības un inženierzinātnēs, inovatīvu ideju piemēri, jaunu ideju ģenerēšanas metožu apskats, stereotipi par uzņēmējdarbību, kā arī citi temati, kas saistīti ar semināra dalībnieku prasmju pilnveidošanu izglītojamo intereses veicināšanai par inovatīvu uzņēmējdarbību.

Semināru rīko LIAA sadarbībā ar SIA „LatConsul”.

Trešdien, 21.septembrī Rīgā, Swedbank centrālajā ēkā (Balasta dambī 1a, 2.stāva konferenču zālē) notiks bezmaksas semināru “Eiropas ziemeļu galējais punkts – Norvēģija”.

Semināra mērķis ir iepazīstināt ar Norvēģijas tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm, sniegt derīgus padomus tiem, kas plāno biznesa aktivitātes Norvēģijas tirgū. Dalībnieki varēs saņemt atbildes uz svarīgiem jautājumiem par jaunākajām tirgus izmaiņām un tendencēm, biznesa kultūru, kā arī uzzināt citu Latvijas eksportējošo uzņēmumu pieredzi.

Seminārs tiek rīkots sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijā, Norvēģijas tirdzniecības kameru Latvijā un SWEDBANK.

Trešdien, 21.septembrī Kopenhāgenā (Dānijā) un Malmē (Zviedrijā) notiks koksnes granulu, brikešu un malkas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu kontaktbirža.

5 Latvijas uzņēmumi SIA „MV TARA”, SIA „Kurzemes Granulas”, SIA „KRK Vidzeme”, SIA „Rušons Muiža”, SIA „Pata AB” piedalīsies kontaktbiržā, lai tiktos ar Dānijas un Zviedrijas uzņēmumiem, kas ieinteresēti koksnes kurināmā iegādē no Latvijas uzņēmumiem. Kontaktbirža notiks līdz ceturtdienai, 22.septembrim.

Trešdien, 21.septembrī Rīgā, viesnīcas Radisson Blu Latvija konferenču centrā (Elizabetes ielā 55) notiks Latvijas – Izraēlas biznesa forums.

Biznesa forumā piedalīsies Izraēlas uzņēmēji, kas pārstāv lauksaimniecību, IKT, pārtikas pārstrādi, finanšu un banku sektoru, investīciju fondus un citas nozares. Foruma ietvaros LIAA organizē divpusējās tikšanās starp Latvijas un Izraēlas uzņēmējiem. Jau šobrīd interesi izrādījuši ap 50 uzņēmēju.

Forums tiek rīkots Izraēlas Rūpniecības, tirdzniecības un nodarbinātības ministra Šaloma Simhona (Shalom Simhon) vizītes Latvijā ietvaros.

Trešdien, 21.septembrī sāksies ar ERAF un ES atbalstu īstenotās Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros organizētās skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos. Mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar inovatīviem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmumiem ne vien no teorētiskās, bet arī no praktiskās puses.

Pirmā vizīte būs Dobelē, uzņēmumā SIA „Baltic candles”, pēc tam piektdien, 23.septembrī skolēni viesosies Valkā, SIA „PEPI RER” un Rūjienā, SIA „Rūjienas saldējums”.

Inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas aktivitāte „Latvijas skolu izglītojamo intereses par inovatīviem uzņēmumiem rosināšanas pasākumi” norisināsies visā Latvijā līdz 20.oktobrim.

Ceturtdien, 22.septembrī Rīgā, Upmalas biroji ( Mūkusalas ielā 101) notiks bezmaksas divu dienu seminārs zinātnisko institūciju pārstāvjiem un zinātniekiem “Tehnoloģiju komercializēšanas veicināšana”.

Semināra ietvaros britu eksperts Džefs Skiners (Jeff Skinner) skaidros, kā visefektīvāk savus izgudrojumus ieviest tirgū. Seminārā īpaša uzmanība tiks pievērsta dažādu praktisku uzdevumu veikšanai, izvērtējot jaunradīto tehnoloģiju perspektīvas tirgū un izstrādājot komercializācijas piedāvājumus potenciālajiem biznesa partneriem un finansētājiem.

Seminārs tiek rīkots sadarbībā ar SIA „MM Studija” un SEB banku.

Seko LIAA jaunumiem: www.liaa.gov.lv, kā arī Twitter : LIAALatvija (twitter.com/liaalatvija)

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress