Home » Jaunumi, Latvija » Latvijas un Austrālijas ārlietu ministri apstiprina ieinteresētību ciešākā sadarbībā

Latvijas un Austrālijas ārlietu ministri apstiprina ieinteresētību ciešākā sadarbībā

7.decembrī Viļņas EDSO ministru sanāksmes ietvaros Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Austrālijas ārlietu ministru Kevinu Rudu (Kevin Rudd).

Ministrs Edgars Rinkēvičs akcentēja Latvijas lielo ieinteresētību attīstīt vispusīgu sadarbību ar Austrāliju. “Šis kontinents Latvijai ir nozīmīgs saistībā ar Austrālijā dzīvojošo lielo latviešu kopienu”, atzīmēja Edgars Rinkēvičs. Austrālijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka aktīvā baltiešu kopiena ir viens no apstākļiem, kāpēc Austrālija ar lielām simpātijām raugās uz Latviju un pārējām Baltijas valstīm.

Kevins Ruds augsti novērtēja šī gada septembrī Rīgā parakstīto līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā, no kura ieguvēji būs arī Austrālijā dzīvojošie latvieši. “Austrālija labprāt sniegs savu atbalstu Latvijai arī turpmāk, īpaši, ekonomisko un tirdzniecības sakaru veicināšanā ar dažādiem pasaules reģioniem, kur Austrālijai ir liela pieredze”, pauda ministrs Kevins Ruds.

Sarunā Edgars Rinkēvičs informēja Austrālijas kolēģi par Latvijas ārpolitiskajām un ES politikas prioritātēm, iekšpolitisko situāciju un attiecībām ar Krieviju. Ministri apsprieda globālās un Eiropas ekonomiskās norises. Latvijas ārlietu ministrs ar interesi uzklausīja Kevina Ruda viedokli par situāciju Afganistānā. Tika apspriesta Latvijas un Austrālijas sadarbība starptautiskās organizācijās.

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress