Home » Eiropa, Jaunumi, Latvija » Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dosies darba vizītē uz Somiju

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dosies darba vizītē uz Somiju

19.janvārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēs Somiju. Ministrs tiksies ar Somijas ārlietu ministru Erki Tuomioju (Erkki Tuomioja), kas pagājušā gada 20.decembrī viesojās Rīgā. Ārlietu ministri savā starpā plānojuši pārrunāt aktualitātes divpusējos jautājumos, kā arī sadarbību reģionā un starptautiskajās organizācijās.

Vizītes laikā notiks E.Rinkēviča saruna ar Somijas Eiropas lietu un ārējās tirdzniecības ministru Aleksandru Stubu (Alexander Stubb), ar kuru tiks pārrunātas  aktualitātes ES jautājumos un divpusējā ekonomiskā sadarbība.

Darba vizītes noslēgumā Latvijas ārlietu ministrs piedalīsies apaļā galda diskusijā ar tiem ārvalstu vēstniekiem Latvijā, kuru rezidences vieta ir Helsinki.  Diskusijā piedalīsies Argentīnas, Peru, Nikaragvas, Kubas, Islandes, Malaizijas vēstnieki, kā arī Palestīniešu pašpārvaldes misijas vadītājs.

Latvijas un Somijas draudzīgās un ciešās attiecības ir balstītas uz kopīgām interesēm nodrošināt stabilitāti, drošību un labklājību Baltijas jūras reģionā un Eiropā kopumā. Abu valstu sadarbība norisinās dažādos politiskajos līmeņos un formātos. Regulārs ir valstu augstāko amatpersonu dialogs. Noturīga un sekmīga ir praktiskā sadarbība starp nozaru ministrijām un citiem resoriem, kā arī starp uzņēmējiem. Latvija ir kļuvusi arī par somu tūristu iemīļotu ceļojumu gala mērķi.

E.Tuomioja ārlietu ministra amatu Somijā ieņem kopš 2011.gada 22.jūnija, bet pirms tam bijis ārlietu ministrs no 2000. līdz 2007.gadam triju dažādu valdību sastāvos.

Aleksandrs Stubs ir bijušais Somijas ārlietu ministrs, kas tagadējā premjera Jirki Katainena (Jyrki Katainen) valdībā ieņem Eiropas lietu un ārējās tirdzniecības ministra amatu. Papildus A.Stubs ir arī Somijas Ziemeļu sadarbības ministrs.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress