Home » Jaunumi, Latvija » Izsludināta pieteikšanās konkursam “Eksporta un inovācijas balva 2012”

Izsludināta pieteikšanās konkursam “Eksporta un inovācijas balva 2012”

LR Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir  izsludinājusi konkursu uzņēmējiem “Eksporta un inovācijas balva 2012”. Konkurss notiek jau astoto gadu pēc kārtas, un tā mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Konkursa patrons ir Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Uz balvu var pretendēt tie Latvijā reģistrētie komersanti, kuri eksportē savu produkciju, Latvijas tirgū piedāvā produktu, kas spēj aizvietot ārvalstīs ražoto, radījuši inovatīvu produktu, kā arī izstrādājuši produktam īpašu rūpniecisko dizainu.

Konkursā tiks novērtēti komercsabiedrību sasniegumi un noteikti laureāti šādās kategorijās:

  • Eksportspējīgākais komersants lielo/vidējo un mazo komercsabiedrību grupās,
  • Importa aizstājējprodukts,
  • Inovatīvākais produkts,
  • Rūpnieciskais dizains.

Titula “Eksporta čempions” pretendentus no Latvijas lielāko eksportētāju vidus izvirza žūrijas komisija, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā.

Katras kategorijas pirmo un otro vietu ieguvējiem būs iespēja piedalīties apmaksātos darījumu braucienos, piemēram, valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs, LIAA organizētajās tirdzniecības misijās, kā arī individuālajos darījuma braucienos. Trešo vietu ieguvēji saņems apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatīvajiem materiāliem. Visiem laureātiem tiek piešķirta iespēja izmantot konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2012” laureāta zīmi uz produktu iepakojumiem un informatīvajos materiālos. Informācija par visiem konkursa dalībniekiem tiks ievietota LIAA mājas lapā ar tiešsaisti uz uzņēmuma mājas lapu.

Balvas tiek piešķirtas atklātā konkursā un pretendentu izvērtēšana notiek divās kārtās. Otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē. Ekspertu žūriju balvas pretendentu izvērtēšanai veido valsts institūciju, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un pieteikt dalību var LIAA mājas lapā www.liaa.gov.lv sadaļā Eksportētājiem/ Konkurss “Eksporta un inovācijas balva”.

Pieteikšanās konkursam līdz 2012. gada 4. oktobrim (ieskaitot).

Konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2012” laureātu apbalvošana notiks svinīgā ceremonijā 2012. gada 19. decembrī.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress