Home » Āzija, Jaunumi » Latvijas uzņēmumu nacionālais stends starptautiskajā izstādē “China-Eurasia Expo 2013” Urumči, Ķīnā

Latvijas uzņēmumu nacionālais stends starptautiskajā izstādē “China-Eurasia Expo 2013” Urumči, Ķīnā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas tranzīta, loģistikas un pārstrādes rūpniecības uzņēmumus pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē “China-Eurasia Expo 2013”, kas norisināsies 2013. gada 2.-6. septembrī Urumči, Ķīnas lielākās provinces galvaspilsētā!

Sjiņdzjanas Uiguru autonomais reģions (Xinjiang Weiwu’er Zizhiqu) jeb Sjiņdzjana ir lielākā Ķīnas province, kas aizņem 1/6 no Ķīnas teritorijas un ir vēsturiskais Zīda ceļa reģions Ķīnā. Sjiņdzjana atrodas Ķīnas ziemeļrietumos un šobrīd kalpo kā būtisks tranzīta un loģistikas centrs tirdzniecībai ar Centrālās Āzijas (Tadžikistinānā, Uzbekistāna, Kirigzstgāna, Pakistāna, Indija) un Eirāzijas valstīm (Krievija, Kazahstāna, Mongolija) valstīm.
Sjiņdzjana ir strauji augošs reģions, kura izaugsmes pamatā ir reģiona bagātīgie derīgo izrakteņu krājumi un Ķīnas centrālās valdības attīstības iniciatīvas, kas ir mērķētas uz Ķīnas rietumu reģionu ekonomiskās attīstības veicināšanu.

Sjiņdzjanas Uiguru autonomais reģions

Izstāde “China-Eurasia Expo” (Ķīnas-Eirāzijas Ekspo) ir Centrālās Āzijas reģiona tirdzniecības nozīmīgākais pasākums. Kā 3. “Ķīnas-Eirāzijas Ekspo” izstādes galvenā tēma tiek izvirzīta “Savstarpējā uzticēšanās, savstarpējie ieguvumi”. Izstādes nozīmīgumu augstu novērtē gan Ķīnas centrālā valdība, gan citas Centrālās Āzijas valstis. Tam apliecinājums ir Ķīnas premjera Veņa Dzjabao (Wen Jiabao), kā arī citu Āzijas valstu un valdību vadītāju dalība “Ķīnas-Eirāzijas Ekspo” izstādes ietvaros rīkotajā Sadarbības forumā 2012. gadā.

Izstādes dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādu nozaru konferencēs un semināros, iegūt daudz jaunu perspektīvu biznesa kontaktu. Izstādē tiek organizēti gan uzņēmumu individuālie stendi, gan arī nacionālie un reģionālie stendi.

2. “China-Eurasia Expo” izstādē 2012. gadā piedalījās vairāk nekā 21000 Ķīnas un ap 5000 ārvalstu uzņēmēju. Izstādes organizatori norāda, ka kopējais noslēgto darījumu apjoms tiek lēsts 6,2 miljardu USD apmērā.

2013. gadā izstādes paviljonu tematika būs dalīta sekojoši:

  • Dažādu pasaules valstu, Honkongas, Makao un Taivānas paviljons;
  • Preces un tirdzniecība;
  • Investīciju sadarbība;
  • Pakalpojumi un jaunās tehnoloģijas;
  • Kultūras sadarbības un izdevniecības industrija.

Latvija šajā izstādē piedalīsies pirmo reizi ar LIAA un Satiksmes ministrijas kopīgi organizētu uzņēmumu stendu. Plānots, ka Latvijas nacionālais stends atradīsies pasaules valstu paviljonā, līdzās citām Eiropas valstīm.

Latvijas stenda tematika tiks veltīta Latvijas kā izdevīga transporta un loģistikas centra pozicionējumam, un dalībai tajā ir aicināti tranzīta, loģistikas un pārstrādes industriju pārstāvji, kas ir ieinteresēti izejvielu piegādē no Ķīnas.

Cita svarīga informācija:

  • Stenda laukuma izmaksas tiks segtas no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta “Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” (Ministru kabineta 2010. gada 21. septembra noteikumi Nr.887). Vairāk informācijas šeit.
  • Stenda koncepciju izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA sadarbībā ar Satiksmes ministriju un apstiprinātajiem dalībniekiem.
  • Stenda dizaina izstrādes un izgatavošanas izmaksas sedz uzņēmumi – stenda dalībnieki.
  • Citas izmaksas (piemēram, mārketinga materiāli, paraugu nosūtīšana uz/ no Ķīnu u.t.t.) sedz stenda dalībnieki.
  • Krievu un angļu valodas pārzināšana ir obligāta prasība izstādes dalībniekiem.
  • Precīzas dalības izmaksas būs iespējams noteikt, kad būs zināms dalībnieku skaits un stenda noformējums.
  • Stenda dalībnieki paši sedz arī savu darbinieku komandējuma izdevumus. Uzņēmumi komandējuma izdevumu segšanai braucienam uz izstādi var izmanto LIAA administrētās struktūrfondu programmas “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” atbalsta finansējumu. Vairāk informācijas šeit.

Par šiem un citiem jautājumiem tiks rīkota sanāksme ar iesaistītajiem uzņēmumiem uzreiz pēc pieteikšanās termiņa beigām.

Dalībnieku atlasi dalībai kopstendā 3. “Ķīnas-Eirāzijas Ekspo” izstādē veiks LIAA sadarbībā ar Satiksmes ministriju.

Pieteikšanās dalībai nacionālajā stendā līdz 2013. gada 19. aprīlim, aizpildot elektronisko pieteikuma formu šeit.

Kontaktinformācija:
Andris Pārups
Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039409, +371 29555682
Fakss: +371 67039401
E-pasts: andris.parups@liaa.gov.lv

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress