Home » Ārvalstu uzņēmumi, Jaunumi, Krievija, Meklē sadarbību » Latvijas uzņēmēju dalība Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Krievijas Federācijā Astras Kurmes vizītē Pleskavā, Krievijā

Latvijas uzņēmēju dalība Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Krievijas Federācijā Astras Kurmes vizītē Pleskavā, Krievijā

russian-flagLatvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas uzņēmumus pieteikties dalībai uzņēmēju delegācijā Latvijas Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Krievijas Federācijā Astras Kurmes vizītes Pleskavā, Krievijā, ietvaros 2014. gada 12.-14. martā!

Darba programma Latvijas uzņēmējiem tiks veidota sadarbībā ar LIAA partnerinstitūcijām Pleskavā – Pleskavas Tirdzniecības un rūpniecības palātu un Pleskavas apgabala Ekonomiskās attīstības un investīciju politikas valsts komiteju.

Vizītes ietvaros paredzēti tādi pasākumi, kā biznesa seminārs, kontaktbirža vai apaļā galdu diskusija, individuālās tikšanās un uzņēmumu apmeklējumi, balstoties uz uzņēmēju interesēm, un citi pasākumi. Sīkāk par vizītes galvenajiem ekonomiskajiem pasākumiem informēsim Jūs pēc pieteikumu saņemšanas un apkopošanas.

Ieguvumi, piedaloties vizītē:
  • Individuālas tikšanās ar Pleskavas uzņēmējiem;
  • Biznesa kontakti seminārā, kontaktbiržā;
  • Kontakti ar valsts institūciju un tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem;
  • Informācija par Pleskavas biznesa vidi un perspektīvākajiem sadarbības virzieniem;
  • Kontakti ar Latvijas uzņēmēju delegācijas dalībniekiem.

Lūdzam interesentus dalībai Latvijas uzņēmēju delegācijā pieteikties iespējami drīz, bet ne vēlāk kā līdz 21. februārim, aizpildot Dalībnieku pieteikuma anketu krievu valodā. Aizpildīto anketu lūdzu sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi valsts.vizites@liaa.gov.lv un oriģinālu lūdzu nogādāt LIAA (Pērses iela 2, Rīga, LV-1442).

Informācija par Pleskavu

Pleskavas (krievu valodā – Псков) apgabals ir Latvijas un Krievijas robežapgabals. Ģeogrāfiskais novietojums bijis galvenais ciešās ekonomiskās sadarbības izveidošanās iemesls. Latvija, līdzās Austrijai, Zviedrijai un Igaunijai, ir viena no lielākajiem investoriem šajā apgabalā. Pēc ārējo piesaistīto investīciju apjoma Pleskavas apgabals 80 reģionu konkurencē ieņem 27 vietu, kas liecina par salīdzinoši pievilcīgu biznesa vidi. Ekonomiskās attīstības veicināšanai netālu no Pleskavas ir izveidota speciālā ekonomiskā zona “Mogļina” (krievu valodā – Моглино). Kā reģiona priekšrocību arī var minēt tuvo atrašanos pie diviem lieliem Krievijas ekonomiskās darbības centriem un noieta tirgiem – Sanktpēterburgai un Maskavai.
Pleskavā galvenās nozares ir tirdzniecība, apstrādes rūpniecība (mašīnbūve, iekārtu un elektroiekārtu ražošana, kokapstrāde, pārtikas rūpniecība, metālapstrāde), kā arī transports un sakari. Pateicoties robežas tuvumam un nelielajam attālumam līdz Sanktpēterburgai, Pleskavā ir labi attīstīta transporta infrastruktūra. Kā perspektīvākie sadarbības virzieni minami enerģētika, loģistika un lauksaimniecība.
2013. gadā Krievija bija Latvijas 3. lielākais preču eksporta un 3. lielākais preču importa partneris.

Organizatoriski jautājumi

Uzņēmumiem jāsedz ar vizīti saistītie izdevumi (transports, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskie izdevumi).

Vizītes dalībniekiem jārēķinās ar šādām izmaksām:
  • Transporta izdevumi: LIAA uzņēmēju delegācijai organizēs braucienu ar autobusu (Rīga – Pleskava – Rīga).
  • Viesnīca (2 naktis x 70 EUR): 140 EUR par personu;
  • Uzņēmēju darba programmas nodrošināšana vizītes laikā: ap 200 EUR (vīzas, vietējais transports, reprezentatīvie un citi izdevumi programmas ietvaros).

Visas izmaksu pozīcijas un summas ir provizoriskas.

Komersanti savu darbinieku komandējuma izdevumus (aviobiļetes, viesnīcas, dienas nauda) var atgūt līdz 50 %, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Par uzņēmuma iekļaušanu delegācijas sastāvā un precīzām vizītes izmaksām informēsim Jūs pēc pieteikšanās termiņa beigām.

Kontaktinformācija:
Jūlija Ilovaiska
Projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039409, +371 29568855
Fakss: +371 67039401
E-pasts: julija.ilovaiska@liaa.gov.lv

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress