Home » Jaunumi, Latvija » Piensaimniekiem tiks piešķirts papildus atbalsts

Piensaimniekiem tiks piešķirts papildus atbalsts

109381921_2190581fb3_z

Lai palīdzētu Krievijas embargo skartajiem piensaimniecības uzņēmumiem un ražotājiem, tuvāko divu mēnešu laikā viņi varētu saņemt 13 miljonus eiro, apstiprina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Kā norāda Dūklavs, finansējums 13 eiro apmērā piensaimniekiem tiks piešķirts no programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” un tiks izmaksāts kā atbalsts Krievijas tirdzniecības importa skartajiem piena ražotājiem un pārstrādātājiem.

Duklāvs izsaka cerības, ka finansējums varētu tikt piešķirts tuvāko divu mēnešu laikā, norādot, ka līdzās finansiālam atbalstam tiks rīkoti vēl citi pasākumi ar mērķi atbalstīt vietējos piensaimniekus.

Par atbalstu tiks veiktas pārrunas arī ar bankām un Eiropas Komisiju (EK). Katram uzņēmumam tiks piemērots viņam nepieciešamais atbalsts – kredīta brīvdienas, eksporta alternatīvā tirgus apzināšana u.c.

Dūklavs norāda, ka tuvākajā laikā notiks sarunas ar Briseli par piena pulvera un sviesta pārstrādi, kā arī par eksporta pabalstu.  Patlaban neesot īsti skaidrs, kādi būs atbalsta pasākumi un cik liela būs Eiropas Savienības (ES ) atbalsta fonda piešķirtā summa, bet tas viss varētu būt zināms 5.septembrī, kad notiks ES lauksaimniecības ministru tikšanās.

Kā ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress