Home » Jaunumi, Krievija » Varētu tikt aizliegta krievu bērnu adopcija uz Krievijas sankciju atbalstošām valstīm

Varētu tikt aizliegta krievu bērnu adopcija uz Krievijas sankciju atbalstošām valstīm

8727682421_24ed5a2895_z

Laikraksts “Izvestija” vēsta, ka Vladimira Žirinovska vadītā Liberāldemokrātiskās parijas (KLDP) frakcija gatavo likumprojektu Krievijas domei par to, lai tiktu ieviests aizliegums adoptēt bērnus uz valstīm, kuras atbalsta sankcijas pret Krieviju.

Valsts domes deputāts no KLDP Romans Hudjakovs uzstāj, ka konkrēto valstu pilsoņiem ir jāaizliedz adoptēt Krievijas bērni, jo krievu pilsoņi paši ir spējīgi viņus audzināt. Vienīgais, kas ir nepieciešams, ir atbilstošas kompensācijas ģimenēm, kas bērnus ir pieņēmušas adoptācijā no valsts puses.

Hudjakovs ir pārliecināts, ka Rietumvalstīs bērni tiek pakļauti noziedzīgām darbībām no adoptētāju puses, turklāt Krievijai vairs šajā sakarā nav nekādu tiesību ko darīt, tādēļ viņu valsts bērniem šādi apstākļi nav jāpiedzīvo.

Pret Krieviju sankcijas ir noteikušas Eiropas Savienības valstis, Austrālija, ASV, Kanāda, Japāna, Šveice un Norvēģija, un svarīgi ir tas, ka adopcija no Krievijas uz vairākām no minētajām valstīm jau ir aizliegta.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs februārī parakstīja rīkojumu, kurš aizliedz bērnu adopciju uz valstīm, kurās ir oficiāli atļautas viendzimuma laulības.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau pagājušā gada 28. decembrī parakstīja likumu, kurš paredz aizliegumu ASV pilsoņiem adoptēt bērnos no Krievijas.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress