Home » Jaunumi, Latvija » Vietējie uzņēmēji aktīvi atbalsta “Latvijas Produkts” iniciatīvu par vietējās izcelsmes produktu popularizēšanu

Vietējie uzņēmēji aktīvi atbalsta “Latvijas Produkts” iniciatīvu par vietējās izcelsmes produktu popularizēšanu

unnamed

Pēdējā laikā sabiedrībā arvien vairāk nostiprinās pārliecība – jo vairāk izmantosim vietējos produktus, jo labāk dzīvosim. Lai arī vietējo produktu un pakalpojumu atbalsts ir būtisks jebkurā laikā, šobrīd, kad Krievija noteikusi pilnīgu importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, tostarp Latvijas, sabiedrībai jābūt īpaši saliedētai un jāapzinās, ka Latvijas ekonomikas izaugsmei ļoti būtiski ir novērtēt pašmāju ražojumus. Arī vietējie uzņēmumi, kas paši saskārušies ar nepieciešamību pēc vietējo patērētāju atbalsta, atzinīgi novērtē un aktīvi atbalsta “Latvijas Produkts” iniciatīvu stāstīt un rādīt, cik daudz un dažādi produkti ir pieejami tepat mūsu zemē.

Birojs “Latvijas Produkts” aktīvi iestājas par vietējo preču un pakalpojumu popularizēšanu, regulāri rīkojot dažādas informatīvās kampaņas, kuru mērķis ir izglītot vietējo pircēju par pašmāju ražotajiem produktiem, novērtējot to kvalitāti un augsto pievienoto vērtību. Latvijas pilsētās un laukos darbojas lieli un mazi uzņēmumi, kuros no vietējām izejvielām Latvijas iedzīvotāji ražo augstas kvalitātes produktus, tad kāpēc lai mēs būtu atkarīgi no ārvalstu uzņēmumu piedāvājuma? Iegādājoties Latvijā ražotus produktus, nauda tiek ieguldīta vietējā kapitālā un valsts ekonomikas attīstībā kopumā, nevis aizplūst prom uz ārzemēm.

“Latvijas Produkts” ir pateicīgs ikvienam vietējam uzņēmumam, kurš sniedzis atbalstu pašmāju produktu popularizēšanā. Viens no šādiem uzņēmumiem ir bērnu rotaļu laukumu ražotājs un piegādātājs “Z Company Latvia”, kas sniedzis “Latvijas Produkts” informatīvajai kampaņai ievērojamu finansiālo atbalstu – 1000 EUR. Ar šo līdzekļu palīdzību, kampaņa vietējo produktu atbalstam varēs sasniegt arvien plašāku sabiedrības daļu un palielināt pašmāju produkcijas pārdošanas apjomus Latvijā.

“Tāpat kā daudzi citi uzņēmumi, arī mēs esam saskārušies ar situāciju, kad vietējais pircējs nav pietiekami informēts par daudzveidīgo preču un pakalpojumu klāstu, kas pieejams tepat – mūsu zemē. Tā vietā, lai izvēlētos Latvijas ražotājus, cilvēki brauc ne tikai uz Lietuvu vai Igauniju, bet arī uz tālākām zemēm. Un ne vienmēr runa ir par cenu, bet gan informācijas trūkumu. Vai tas ir pieļaujams? Nē! Tāpēc arī mūsu uzņēmums nolēma savu atbalstu sniegt birojam ”Latvijas Produkts”, jo tikai kopā mēs varam panākt to, ka cilvēki saņem tik ļoti nepieciešamo informāciju par pašmāju ražotājiem un “atver acis”, ieraugot, ka mēs paši – savas zemes saimnieki varam būt neatkarīgi no citu tautu labvēlības. Aicinu arī citus uzņēmumus nebūt vienaldzīgiem un palīdzēt tiem, kas cīnās par patriotismu un cieņu Latvijā,” norāda uzņēmuma “Z Company Latvia” īpašniece Ilga Zalāne.

“Latvijas Produkts” mērķis ir Latvijas produktu atpazīstamības veicināšana iedzīvotāju apziņā. Mēs – informatīvo kampaņu rīkotāji un dalībnieki, esam saņēmuši lielu atsaucību no iedzīvotāju un uzņēmumu puses – ir palielinājies vietējo produktu noiets, cilvēki iepazinuši jaunus un oriģinālus produktus, un mēs noteikti negrasāmies apstāties, bet gan aktīvi turpināt šo atpazīstamības ceļu. Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt informētiem par to, kādas dažādas, kvalitatīvas, inovatīvas un vērtīgas preces un ērtus pakalpojumus piedāvā uzņēmumi mūsu valstī. Vietējo uzņēmumu attīstība ļauj Latvijā palikt nodokļiem, nodrošina darba vietas un ļauj cilvēkiem palikt dzīvot šajā valstī. Mēs nevēlamies, ka Krievijas aizliegums ievest savā valstī liellopu gaļu, cūkgaļu, augļus, dārzeņus, zivis, sieru, pienu un piena produktus biedētu mūsu uzņēmējus, bet gluži pretēji – ļautu paraudzīties uz to no pozitīvās puses – mums taču ir vietējais patērētājs, kurš apzinās pašmāju produktu patēriņa nozīmi,” norāda biroja “Latvijas Produkts” pārstāve Ieva Rozenberga.
Atbalstīt biroju “Latvijas produkts” uzņēmumi var ar jebkuru summu. Visi līdzekļi tiks izmantoti vietējo produktu izmantojuma paplašināšanas idejas popularizēšanai.

Latvijas produkts, biedrība
reģ. nr. 40008128921
Ģertrūdes iela 20, Rīga, LV-1011
konts: LV22HABA0551027393100
Swedbank, HABALV22

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress