Home » Jaunumi, Latvija » “Daugavpils satiksme” saņem no Krievijas sūtītos tramvajus

“Daugavpils satiksme” saņem no Krievijas sūtītos tramvajus

vagons12

“Daugavpils satiksme” saņēma pirmos sūtītos tramvajus no Krievijas pēc notkušā atklātā konkursa- tajā bija iespēja iegūt tiesības piegādāt Daugavpilij tramvajus. Konkursā uzvarēja Maskavā reģistrētā Krievijas atklātā akcionāru sabidrība “Nacionālā kontraktu korporācija”.

Pirmie tramvaju vagoni tika atvesti uz muitas punktu „Silene” 17. septembrī. Tajā pašā dienā tie bija nogādāti  uz uzņēmuma „Daugavpils satiksme” depo, bet jau 19. septembrī Ustjkatavskas vagonu rūpnīcas speciālisti uzsāka vagonu pārbaudi.

Jaunie tramvaji ir piemēroti  cilvēkiem ar īpašām vajadzībām,  jo ir veidoti  ar daļēji zemu grīdu.

Tramvaju iegāde notiek Reģionālās attīstības fonda projekta ietvaros. Kopumā ir paredzēts iegādāties 12 jaunus vagonus par kopējo summu 6 milj. 496 tūkst. eiro apmērā.

Uzņēmuma „Daugavpils satiksme”  valdes loceklis Ēvalds Mekšs gan uzskata, ka 12 vagoni neatrisinās  sabiedriskā transporta problēmu pilsētā. Ritošā sastāva stāvoklis esot bēdīgs, lai nodrošinātu pakalpojumu kvalitāti un pieejamību vajag vēl 10 jaunus tramvajus un  13 autobusus, jo tikai šādi pēc Matīsa kunga domām, problēmu var atrisināt.

Tramvaju piegāde notiek  ātrāk par noteikto grafiku. Ir cerība, ka otrais vagonu sūtījums Daugavpilij tiks piegādāts jau oktobra sakumā.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress