Home » Jaunumi, Latvija » Latvijā sāk ražot īpašu ‘’Queen’’ singlam “Killer Queen” veltītu dzērienu pēc Lielbritānijas pasūtījuma

Latvijā sāk ražot īpašu ‘’Queen’’ singlam “Killer Queen” veltītu dzērienu pēc Lielbritānijas pasūtījuma

thumb_show

“Latvijas balzams’’ (LB) pēc īpaša pasūtījuma sācis ražot leģendārās britu grupas ‘’Queen’’ singla “Killer Queen” četrdesmitgadei veltītu degvīnu, kas arī nosaukts slavenā singla vārdā. Zīmīgais 1974. gads, kad „Killer Queen”  iekaroja pasauli, simboliski radis atspoguļojumu arī dzēriena receptūrā –  ražošanā izmantotais spirts ir septiņas reizes destilēts un degvīnam ir veikta četrkārtēja filtrācija.   Jāatzīmē, ka „jāvārdu” dzēriena receptūrai un pudeles dizainam teicis pats „Queen” ģitārists Braiens Meijs (Brian May), pavasarī koncertēja  Latvijā.

Degvīna pasūtītājs ir Lielbritānijas kompānija “RnR Brew’’, kurai ir grupas ‘’Queen’’ menedžmenta piešķirta licence un cienījama pieredze sadarbībā ar citiem mūzikas pasaules grandiem.

Šonedēļ tieši Lielbritānijā tiek uzsākta degvīna „Killer Queen” pirmās partijas tirdzniecība, kas tika ražota, klātesot pasūtītāja pārstāvjiem.  Vēlāk degvīns tiks piedāvāts arī citās Eiropas valstīs, Kanādā, ASV un citos tirgos. Plānots, ka kopējais pasūtījums sasniegs 100 000 tūkstošus pudeļu.

‘’Killer Queen” ir premiālas kvalitātes degvīns, ražots no augstvērtīga Eiropas izcelsmes kviešu spirta, izturēts labākajās degvīna ražošanas tradīcijās. Tā receptūra radīta AS „Latvijas balzams” (LB), bet unikālo pudeles dizainu  veidojuši Latvijas dizaineri.

Pudeles iekšpusē iestrādāts oriģināls, 70-ajos gados „Queen” fotosesijā tapušais attēls telpiskā versijā, kas uziets sarežģītu meklējumu ceļā. Savukārt pudeles aizmuguri rotā citāts no „Killer Queen” singla: „Built in remedy for Khruschev and Kennedy..” Pudelē ir iestrādāta īpaša veltījuma uzraksta josla, kas to padara par lielisku dāvanu faniem.

“Šis ir viens no ambiciozākajiem un sarežģītākajiem projektiem LB vēsturē. Vienlaikus tas ir liels gods un atzinība mūsu speciālistu meistarībai un produktu reputācijai, jo paceļ uzņēmumu jaunā līmenī – īpašā, kopzīmolu (affinity brands) jomā, kad vienā kopprojektā sadarbojas vairākas iesaistītās puses, radot jaunu zīmolu ar pievienoto vērtību, augstvērtīgu saturu un unikālu dizainu,’’ atzīst ‘’Latvijas balzama’’ komercdirektors Valters Kaže.

‘’Latvijas balzama’’ kā šī ekskluzīvā dzēriena ražotāja izvēlē būtisku lomu spēlējis fakts, ka grupas ‘’Queen’’ solists Fredijs Merkūrijs bijis populārā degvīna “Stolichnaya” cienītājs, savukārt no bijušās Padomju Savienības eksportētā “Stolichnaya’’ tika un arī šodien 160 pasaules tirgiem tiek ražota LB rūpnīcā Latvijā. Tāpēc “Killer Queen” degvīna radīšanai tika uzrunāta tieši ražotne, kura radījusi mūziķa iecienīto produktu, un “Killer Queen” degvīns tiek izcelts kā Fredija iecienītais dzēriens (Freddies’ drink of Choice”).

Šogad pavasarī Rīgā koncertēja  grupas ‘’Queen’’ ģitārists Brains Meijs (Brian May), kurš apmeklēja arī “Latvijas balzamu’’, lai pašrocīgi iepazītos ar degvīna ražošanas tradīcijām, kā arī teiktu “jāvārdu” “Killer Queen’’ degvīna receptūrai un dizainam.

LB jau ir cienījama pieredze ar privātā zīmola klientiem. Tā 8% no Norvēģijas tirgū pārdotā degvīna ir ražoti ‘’Latvijas balzamā’’ kā privātie zīmoli. Uzņēmums katru gadu realizē vairāku nozīmīgus privāto zīmolu projektus pasaules tirgiem, starp kuriem nozīmīgākie ir Lielbritānija, Norvēģija, Rumānija.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress