Home » Latvija » Projektēšanā un būvniecībā arvien lielāka nozīme tiek pievērsta dabīgiem materiāliem

Projektēšanā un būvniecībā arvien lielāka nozīme tiek pievērsta dabīgiem materiāliem

sakarnieks 01

Jau kopš seniem laikiem būvniecības materiālu “topa” augšgalā atrodas koks. To izmantoja jau mūsu senču senči, un būvniecības prakse pierādījusi, ka tas ir teju vai mūžīgs, un kalpo vairākām paaudzēm. Arī mūsdienu sabiedrība arvien vairāk sāk pievērst uzmanību ekoloģiskumam un dabīgām izejvielām, kas nekaitē dabai un cilvēku veselībai. Kā norāda būvniecības uzņēmuma “Sakarnieks” valdes loceklis Anatolijs Plešavniks, ņemot vērā Latvijas klimatiskos apstākļus, priekšroka mājokļu celtniecībā tiek dota energoefektīvām koka konstrukcijām, kas ļauj ne tikai ietaupīt apkures sezonā, bet arī atbalstīt “zaļo domāšanu” par apkārtējo vidi.

“Šobrīd pircēji ar lielu interesi izturas pret dabīgu materiālu izmantošanu sadzīvē – sākot ar vienkāršām mājsaimniecības precēm un beidzot ar dzīvojamo ēku būvniecību. Lai gan liela daļa cilvēku mūsdienās ir pieraduši dzīvot mājās, kuru celtniecībā izmantots betons, akmens, metāls un plastikāts, tik un tā nevar noliegt koka būvju labās īpašības un, galvenokārt, mājīguma sajūtu ko tās rada. Tiesa, koks zināmā mērā ir kaprīzs, un savas kvalitatīvās īpašības demonstrē tikai pie pareizas apstrādes un ekspluatācijas, tomēr jaunākās tehnoloģijas palīdz efektīvi savienot dabīgos un mākslīgos materiālus, jo eksistē visdažādākie speciālie sastāvi ēkas ilgmūžības un ugunsdrošības paaugstināšanai. Arī mūsu uzņēmums iestājas par ideju, ka koka konstrukciju izgatavošanā jāizmanto vislabākie un kvalitatīvākie koku materiāli, kombinējot tos ar akmens vai citiem materiāliem dizaina elementos pēc klientu vēlmēm. Viens no prioritāriem materiāliem mūsu uzņēmuma koka māju būvniecībā ir Sibīrijas lapegle, jo šim materiālam piemīt unikālas īpašības, kā, piemēram, augstā izturība pret sēnītēm, kukaiņiem un pūšanu, ilgnoturība, siltumvadītspēja, ugunsizturība un estētisks izskats,” turpina Anatolijs Plešavniks.

Sibīrijas lapegle ir viens no luksus koka celtniecības pamatvirzieniem, tā kā lapegles koksnei piemīt vairākas unikālas īpašības, kas ievērojami atšķir to no citām koku sugām, izmantojamās celtniecībā- izturība un pozitīva ietekme uz veselību. Būdama izžāvēta, lapegle un tās izstrādājumi netiek pakļauti pūšanai, tādēļ celtnes, kuras būvētas no lapegles stāv gadsimtiem ilgi. Sibīrijas lapegle ir izturīga pret ūdens iedarbību, pat sālsūdens, kā arī nodrošina labu siltumizolāciju. Tas nozīmē, ka mājai no lapegles piemīt attiecīgi lielāks akumulētā siltuma daudzums. Tas parādās, kad apkures periodā temperatūra piekurinātā telpā vienmērīgāk izplatās, bet karstā vasaras laikā tur saglabājas vēsuma sajūta. Tā kā lapegle ir dabīgs materiāls, tas labi “elpo” un tam piemīt pozitīva enerģētika.

Latvijā un visā pasaulē guļbūves ēkas bija un atkal ir populārs individuālo dzīvojamo māju sienu konstrukciju veids.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress