Home » Baltija, Jaunumi » Ukrainas krīze ietekmējusi krievu vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu Baltijas valstīs

Ukrainas krīze ietekmējusi krievu vēlmi iegādāties nekustamo īpašumu Baltijas valstīs

House-Prices-UK

Krievijas pilsoņi arvien mazāk izvēlas iegādāties nekustamo īpašumu Baltijas valstīs, vēsta vācu izdevums “Deutsche Welle”.

Kā norāda Lietuvas kompānijas “Ober-Haus” tirgus vērtējuma un analīzes departamenta vadītājs Sauļus Vagonis, galvenais iemesls, kāpēc krievi sākuši mazāk iegādāties nekustamos īpašumus Baltijas valstīs, ir Krievijas un Rietumvalstu attiecību pasliktināšanās.

Pirms Ukrainas konflikta un sankciju ieviešanas pret Krieviju, lielvalsts pilsoņi ļoti aktīvi iepirka īpašumus Baltijas valstīs, norāda Vagonis, piebilstot, ka pieprasījumu sekmēja gan samērā zemās cenas, gan uzturēšanas atļaujas saņemšana.

Visvairāk krievi iepirka dzīvokļus un jaunbūves, kuru cena bija mērāma no 70 līdz 150 tūkstošiem eiro, pastāsta Vagonis.

Pēc speciālistu domām, Krievijas pilsoņu interesi un vēlmi iegādāties dzīvokli Baltijas valstīs arī turpmāk noteiks Krievijas un Rietumvalstu attiecības. Jo sliktākas tās būs, jo nedrošāk  krievi jutīsies un ,visticamāk, arvien mazāk izvēlēsies ieguldīt līdzekļus īpašumos, kas atrodas Baltijas valstīs.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress