Home » Jaunumi, Latvija » Vienoti Latvijai: Bankas Citadele pārdošana slepenam ofšoram ir noziedzīga

Vienoti Latvijai: Bankas Citadele pārdošana slepenam ofšoram ir noziedzīga

kalvio sles

Partija „Vienoti Latvijai“ aicina valdību un Vienotību nekavējoties pārtraukt „Citadeles“ – vienīgās nacionālās bankas uzdāvināšanu par smieklīgu cenu Vienotības izraudzītajam ārvalstu ofšoram. „Vienoti Latvijai“ kategoriski uzstāj uz bankas „Citadele“ paturēšanu valsts īpašumā, jo tās loma ir izšķiroša nacionālās tautsaimniecības finansēšanai.

Partijas „Vienoti Latvijai“ vadītājs Ainārs Šlesers norāda: „Bankas „Citadele“ pārdošana „Vienotības“ izraudzītam ofšoram ir nepieļaujama pēc būtības. Īpaši noziedzīgs šāds „dāvinājums“ ir šobrīd, pasaules mēroga ģeopolitiskajā krīzē. Pasaules ekonomiskās recesijas apstākļos nacionāla banka varētu būt vienīgais instruments Latvijas ekonomikas stimulēšanai, novēršot to, ka Latvijas iedzīvotāji kļūst par ķīlniekiem, bet politiķi – par marionetēm skandināvu banku rokās!”

Savukārt ekspremjers Aigars Kalvītis, kurš Saeimas vēlēšanās startē no “Vienoti Latvijai” saraksta Zemgalē, nāk ar konkrētu priekšlikumu: “Aicinu, nevis pārdot banku “Citadele” par simts miljoniem amerikāņu pensiju fondam, bet izveidot Latvijas uzņēmumu konsorciju un pašiem šo banku nopirkt, lai vismaz viena banka paliek nacionālās rokās. Jo cena, par ko šobrīd banku “Citadele” grib pārdot, nozīmē praktiski par velti atdot banku, kurā ir ieguldīts vairāk nekā miljards nacionālās naudas, glābjot Parex utt.”

“Neredzu nekādas problēmas, ja valsts kompānijas Latvenergo, Latvijas dzelzceļš un citas, varbūt pat privātas kompānijas, samestu šos simts miljonus un nopirktu banku “Citadele”, nevis atdotu amerikāņiem to vienkārši par velti”, norāda Aigars Kalvītis.

Atslēgas vārdi: , , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress