Home » Jaunumi, NVS » Latvija arī turpmāk atbalstīs ES – Armēnijas attiecības Austrumu partnerības ietvaros

Latvija arī turpmāk atbalstīs ES – Armēnijas attiecības Austrumu partnerības ietvaros

kupchina_latvia3

30. septembrī Erevānā Latvijas Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos Juris Poikāns tikās ar Armēnijas ārlietu ministra vietnieku Garenu Nazarjanu (Garen Nazarian). J. Poikāns apliecināja, ka Latvija savas prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē 2015. gada pirmajā pusgadā ir gatava turpināt ES un Armēnijas attiecību stiprināšanu, informē Ārlietu ministrija.

G. Nazarjans apliecināja Armēnijas puses vēlmi attīstīt attiecības ar ES arī turpmāk. Armēnijas pārstāvis uzsvēra apņemšanos turpināt valsts iekšējās reformas. Tikšanās laikā apsprieda tos ES – Armēnijas sadarbības aspektus un jomas, kurās Erevāna vēlētos aktivizēt sadarbību.

Abu valstu pārstāvji pārrunāja arī Latvijas un Armēnijas divpusējās attiecības, kā arī aktuālo situāciju Dienvidkaukāza reģionā. J. Poikāns pauda pārliecību, ka Kalnu Karabahas konflikts ir jārisina miermīlīgā ceļā, balstoties uz vispārēji atzītiem starptautisko attiecību principiem un normām.

Latvijas vēstniece Armēnijā Elita Gavele informēja par plānoto plašo apaļā galda diskusijas rīkošanu Erevānā par ES – Armēnijas sadarbību Latvijas prezidentūras ES Padomē laika. E. Gavele aicināja Armēnijas pusi aktīvi iesaistīties šajā diskusijā.

J. Poikāns tikās arī ar Armēnijas parlamenta – Nacionālās Asamblejas – vicespīkeru Eduardu Sarmazanovu (Eduard Sharmazanov). Abas puses pozitīvi novērteja aktīvo starpparlamentāro dialogu. E. Sarmazanovs uzsvēra, ka attiecību intensificēšana ir viena no Armēnijas ārpolitikas prioritātēm. Armēnijas amatpersona uzsvēra Latvijas īpašo lomu sasitībā ar gaidāmo prezidentūru ES Padomē, izsakot cerību, ka Latvija dos pozitīvu ieguldījumu ES – Armēnijas attiecību stiprināšanā.

Speciālo uzdevumu vēstnieks J. Poikāns Erevānā tikās arī ar Armēnijas pilsoniskās sabiedrības un ES delegācijas pārstāvjiem.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress