Home » Jaunumi, Latvija » Mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums šā gada septembrī gada griezumā saglabājās iepriekšējo mēnešu līmenī

Mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums šā gada septembrī gada griezumā saglabājās iepriekšējo mēnešu līmenī

21414367101413798018

Septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,3 %. Kopumā šī gada pirmajos trīs ceturkšņos mazumtirdzniecības apgrozījums bija par 3,6 % lielāks nekā 2013. gada attiecīgajā periodā (salīdzināmās cenās, sezonāli neizlīdzināti dati), informē Ekonomikas ministrija.

Samazinoties degvielas cenām, septembrī ievērojami pieauga  auto degvielas mazumtirdzniecības apjomi – par 11 %, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri. Auto degvielas mazumtirdzniecības apgrozījums nodrošināja gandrīz pusi no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma.

Septembrī mazumtirdzniecības apjomi pieauga pārtikas preču grupā – par 3,3 %, salīdzinot ar 2013.gada septembri, un  deva gandrīz 1/4 no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma.

Nepārtikas preču (bez auto degvielas) mazumtirdzniecības apjomi pieauga nedaudz lēnāk – par 2,5 % – nekā pārtikas preču mazumtirdzniecības apjomi. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums deva apmēram 1/4 no kopējā mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma. Visstraujāk pieauga mājsaimniecības elektropreču mazumtirdzniecība. Iedzīvotāji biežāk iepirkās, izmantojot pasta pakalpojumus un internetu. Visstraujāk saruka audio un video ierakstu un ierīču mazumtirdzniecība un mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā netirgo pārtikas produktus.

Prognozējams, ka turpmākajos mēnešos saglabāsies mazumtirdzniecības apjomu pieaugums, ko pozitīvi ietekmēs privātā patēriņa pieaugums.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress