Home » Jaunumi, Latvija » “Jelgavas tipogrāfija” ražošanas uzlabošanā iegulda 2,5 miljonus

“Jelgavas tipogrāfija” ražošanas uzlabošanā iegulda 2,5 miljonus

linija1

SIA “Jelgavas tipogrāfija” ir pabeigusi šogad ieplānoto ražošanas procesa modernizāciju, kopumā investējot 2,5 miljonus eiro, informē uzņēmums.

Ir uzstādīta jaunā cietā sējuma grāmatu ražošanas līnija, jauna vāku izgatavošanas iekārta, uzstādīta atgriezumu nosūkšanas sistēma, kā arī iegādātas jaunas iespiedformu izgatavošanas iekārtas. Būtiskākais modernizācijas pienesums ir “Jelgavas tipogrāfijas” cietā sējuma grāmatu ražošanas jaunā līnija.

“Lai nostiprinātu savu konkurētspēju, iespēju dažādot jau esošo grāmatu sējumu veidus, ilgtermiņā nodrošinātu Latvijā un jau apgūtajos ārvalstu tirgos augstas kvalitātes produkciju un tās pievienoto vērtību, nolēmām investēt jaunajā grāmatu cietā sējuma ražošanas līnijā,” saka “Jelgavas tipogrāfijas” valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis. “Tā ir lielākā un likumsakarīgākā investīcija pēc astoņkrāsu iespiedmašīnas iegādes 2012.gadā.”

“Jaunā ražošanas līnija ir efektīvāka un nodrošina augstāku produktu kvalitāti, un arī lielākas ražošanas jaudas,” turpina J.Sīlis. Iepriekš cietā sējuma grāmatu izgatavošanas process bija sadrumstalots. Atsevišķi notika priekšlapu pielīmēšana, šķirlentu ielikšana, bloka sagatavošana un apgriešana, ievākošana. Tagad jaunā līnija šos procesus apvienos vienā ražošanas ciklā.

Grāmatas ceļš jaunajā iekārtā ir 100 metru garš un 5 minūšu ilgs. Stundas laikā jaunā iekārta spēj saražot līdz pat 4200 cietā sējumā ievākotās grāmatas. “Tā ir jauna tehnoloģija, kas aizvieto iepriekš tik darbietilpīgo un grūto cietā sējuma grāmatas ražošanas procesu.”

Projekts ir īstenots LIAA atbalsta projekta “Augstas pievienotās vērtības investīcijas” ietvaros, kā arī ar “Nordea banka” finansiālo atbalstu.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress