Home » Jaunumi, Latvija » Šī gada trīs ceturkšņos eksporta apjomi ir auguši par 2 %

Šī gada trīs ceturkšņos eksporta apjomi ir auguši par 2 %

2

Šī gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, eksporta apjomi praktiski nav mainījušies (- 0,3 %). Gada griezumā eksporta apjomu izmaiņas pozitīvi ietekmēja mašīnbūves produkcijas, ķīmiskās rūpniecības preču, kā arī koksnes un tās izstrādājumu eksporta apjomu pieaugums. Savukārt, samazinājās metālu un to izstrādājumu, kā arī minerālo produktu eksports, informē Ekonomikas ministrija.

Savukārt, importa apjomi septembrī gada griezumā pieauga par 2,5 %. Ievērojami samazinājās minerālo produktu imports, savukārt, līdzīgi kā eksportā, pieauga mašīnbūves produkcijas un ķīmiskās rūpniecības preču importa apjomi.

2014.gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, eksporta apjomi pieauga par 12,7 %.Eksporta pieaugums septembrī bija vērojams arī iepriekšējos gados, tomēr ne tik straujš. Mēneša laikā, pateicoties sezonāla rakstura faktoriem, preču eksportu pozitīvi ietekmēja lauksaimniecības un pārtikas eksporta apjomu pieaugums.

Preču imports mēneša laikā, līdzīgi kā eksports, pieauga salīdzinoši strauji – par 15,2 %. Importa apjomi palielinājās visās lielākajās preču grupās. Straujākā izaugsme bija vērojama transportlīdzekļu un mašīnbūves produkcijas importa grupās.

Kopumā 2014.gada trīs ceturkšņos eksporta apjomi bija par 2 % lielāki nekā pirms gada. Apjomīgākie pieaugumi vērojami koksnes un tās izstrādājumu, kā arī ķīmiskās rūpniecības preču eksporta grupās. Uz lielāko Latvijas eksporta tirgu – ES valstīm – eksports šajā laikā pieauga par 3,2 %, savukārt uz NVS valstīm tas samazinājās par 1,8 %. Uz pārējām valstīm eksporta apjomi nedaudz saruka – par 0,5 %.

Preču imports 2014.gada janvārī – septembrī bija par 1,1 % mazāks nekā pirms gada.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress