Home » Eiropa, Jaunumi » Somijas piensaimnieki smagi cietuši no Krievijas embargo

Somijas piensaimnieki smagi cietuši no Krievijas embargo

Whole milk istock

Krievijas embargo Somijas piensaimniekiem radījis zaudējumus 200 miljonu eiro apmērā, liecina Somijas Lauksaimniecības ministrijas aprēķini.

Vissmagākā problēma šajā situācijā ir finansējuma trūkums, norāda Lauksaimniecības ministrija. Kā atzīmē Somijas pārstāvis Eiropas Parlamentā, pirms sākt runāt par konkrētām summām nepieciešams saprast, kur ņemt finansējumu situācijas uzlabošanai.

Augustā noteiktais Krievijas embargo smagi skāris ne tikai vietējos piensaimniekus, bet arī Somijas lielāko piena produktu uzņēmumu “Valio”, kuru eksports 2013. gadā uz Krieviju bija teju 242 miljonus eiro.

Salīdzinot ar šī gada jūlija un augusta datiem, Somijas pārtikas produkti piegāde uz Krieviju samazinājusies par 63%.

Vairāk par to, cik liels varētu būt Somijas piensaimniekiem un citu Eiropas Savienību (ES) dalībvalstu ražotājiem nepieciešamais atbalsts, varēs spriest pēc gaidāmas lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru sanāksmes, kurā tiks spriests par papildus atbalsta pasākumiem.

Kā jau ziņots, Krievija, reaģējot uz rietumvalstu noteiktajām sankcijām, augustā noteica tirdzniecības aizliegumu lielākai daļai ES, ASV, Kanādas, Norvēģijas un Austrālijas augļu, dārzeņu, zivju, gaļas, piena un piena produktu izstrādājumiem.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress