Home » Jaunumi, Krievija » Krievijas valdība sniegs atbalstu Mihalkova krievu “McDonald`s” projektam

Krievijas valdība sniegs atbalstu Mihalkova krievu “McDonald`s” projektam

CDC3PkhUgAE6y-NValdība ir  atbalstījusi Krievijas režisora Ņikitas Mihalkova projektu, kurā viņš valstij lūdzis palīdzību, lai izveidotu konkurentu ārvalstu ātrās ēdināšanas ķēdei “McDonald`s” un izveidotu restorānu tīklu Krievijā ar lozungu “Ēdam mājās”, vēsta ārvalstu mediji.

Par valdības atbalstu paziņoja premjerministra vietnieks Arkādijs Dvorkovičs, norādot, ka projekts radīs sīvu konkurenci ar ārvalstu uzņēmumu “McDonald`s”.

Iepriekš medijos tika izplatītas ziņas, ka projekta autori no valdības pieprasa 1 miljardu rubļu, lai to īstenotu, taču Krievijas vicepremjers šādu informāciju noliedz.

“Projektam jau sākotnēji nebija vajadzīgs finansiāls atbalsts no valsts- pat neviens rublis! Ne reizi neviens ne par ko tamlīdzīgu nerunāja.Turklāt man tikšanās iniciatori apliecināja, ka viņiem nav nepieciešams finansiāls atbalsts, tādēļ valdība ātrās ēdināšanas ķēdei sniegs atbalstu “birokrātiskās procedūras pārvarēšanas” līmenī,” norādīja Dvorkovičs.

Pēc viņa teiktā, idejas organizatoriem bija nepieciešams atbalsts, lai paātrinātu birokrātiskās procedūras reģionālajā līmenī, ātrāk iegūstot veterināro un fitosanitāro dienestu “Rospotrebnadzor” un “Rosseļhoznadzor” atbalstu.

“Šādu atbalstu mēs sniedzam ļoti daudziem. Protams, tas notiks, ja idejas iniciatoriem izdosies piesaistīt finansējumu,” pauda Dvorkovičs.

Izsverot visus tehniski-ekonomiskos projekta apsvērumus, Dvorkovičs ir pārliecināts, ka tas ir pietiekami perspektīvs. “Riski, protams, pastāv. Jo īpaši trūkst atbilstoša vadības pieredze projektu attīstīšanai šajā sfērā. Ja viņi spēs piesaistīt labu vadošo komandu, tad iespēja pastāv. Es ceru, ka viss izdosies,” viņš pauda viedokli.

Bijušais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins gan ideju kritizēja. Pēc viņa teikā, projekts radīs lielāku konkurenci vietējiem ražotājiem, nekā “McDonalds”.

Ņikita Mihalkovs vēstulē Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam rakstīja, ka paredzamās investīcijas projektam varētu sasniegt 971 miljonu rubļu. Tiek plānots, ka tiks izveidotas divas virtuves fabrikas, 41 kafejnīca un 91 tieši gatavās produkcijas pārdošanas punkti.

Vislielāko atsaucību idejai ir izrādījusi Maskavas reģiona valdība, apsolot izskatīt zemes izsniegšanu un nodokļu atbrīvojumus.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress