Home » Jaunumi, Z-Amerika » Obama paziņo par sankciju programmu cīņā pret kibernoziedziniekiem

Obama paziņo par sankciju programmu cīņā pret kibernoziedziniekiem

proxy (1)

ASV prezidents Baraks Obama trešdien, 1. aprīlī, paziņoja par sankciju programmu pret individuālām personām un grupām, kuras ārpus ASV izmanto kiberuzbrukumus, lai apdraudētu ASV ārpolitiku, valsts drošību un ekonomisko stabilitāti.

Obama norādīja, ka šādas aktivitātes ir “valsts ārkārtas situācija” un ļāva attiecīgajām varasiestādēm iesaldēt to personu un kompāniju aktīvus un citus finanšu darījumu, kuri nodarbojas ar kiberuzbrukumiem.

“Obamas administrācija šajā jautājumā ir kļuvusi ļoti nopietna. Šāds rīkojums sniedz priekšrocības parādīt savu ekonomisko pārākumu pār tiem cilvēki, kuri mūs akli aplaupa un pakļauj briesmām,” norādīja Džoels Brenners, kurš Džordža Buša valsts vadīšanas laikā vadīja pretizlūkošanas biroju.

Obamas rīkojumu atzinīgi novērtē arī ASV likumdevēji, kā arī drošības un juridiskie eksperti, pēc tam, kad saņemti vairāki uzbrukumi dažādiem mazumtirgotājiem un militārajiem tīkliem.

“Kopš šī brīža, mums ir iespējas iesaldēt viņu aktīvus, apgrūtinot viņu iespējas veikt darījumus ar ASV uzņēmumiem, kā arī ierobežot viņu iespējas gūt peļņu no saviem grēkiem,” piebilda ASV prezidents.

Sankcijas varētu tikt piemērotas Krievijas un Ķīnas kompānijām, kuras apzināti gūst labumu no nozagtiem tirdzniecības noslēpumiem.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress