Home » Jaunumi, Krievija » Par spīti sankcijām, krievi aizvien var pasūtīt Rietumvalstu pārtiku internetā

Par spīti sankcijām, krievi aizvien var pasūtīt Rietumvalstu pārtiku internetā

1920

Neskatoties uz Krievijas noteikto pārtikas embargo Rietumvalstu pārtikai, krieviem joprojām ir atļauts aizliegto pārtiku pasūtīt internetā.

Neraugoties uz aizliegumu visdažādākajam Rietumu pārtikas importam, izrādās, ka krieviem aizvien ir iespēja iegādāties boikotēto pārtiku. Saskaņā ar Krievijas Federālās muitas dienesta sniegto informāciju, Krievijas boikots neattiecas uz individuāli importēto pārtikas patēriņu.

Savukārt, lai iegādātos aizliegto pārtiku, izmantojot internetu, krieviem atliek vien iesniegt rakstisku vai mutisku Muitas deklarāciju ēdiena pārbaudēm privātām vajadzībām.

Valdība atzīmē, ka Krievijas patērētājiem, kuri vēlas iegādāties aizliegto ārzemju pārtiku, nepieciešams pieņemt portāla pakalpojuma noteikumus un iesniegt savas pases informāciju. Jebkuri pasūtījumi piecu kilogramu vērtībā nerada nekādas bažas.

“Muitas amatpersonas sāk uzdot jautājumus vien tad, ja viena privātpersona pasūta lielu daudzumu preču katru dienu,” norāda muitas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka šogad atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Līdz ar embargo pagarināšanu, Kremlis apstiprināja lēmumu konfiscēt un iznīcināt visus Krievijas Federācijā nelegāli ievestos Rietumvalstu pārtikas produktus, kuriem noteikts pārtikas embargo.

Likums, kas stājās spēkā no 6. augusta, pieļaus, ka tā vietā, lai pārtika tiktu sūtīta atpakaļ, tā tiks iznīcināta un ne tikai uz robežas, bet arī veikalos un noliktavās, ja tiks tajos atrasti pēc kontroles iestāžu pārbaudēm.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress