Home » Jaunumi, Krievija » Krievija turpinās paplašināt sankcijas pret Turciju

Krievija turpinās paplašināt sankcijas pret Turciju

234836

Krievija plāno paplašināt sankcijas pret Turciju, pavēstījis Krievijas premjerministra vietnieks Arkādijs Dvorkovičs.

Kā zināms, Krievija apstiprinājusi virkni ekonomisku sankciju pret Turciju pēc tam, kad tā netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu. Sankcijas paredz apturēt lidojumus uz Turciju, kas ir galvenais tūristu galamērķis, kā arī noteikt importa aizliegumu Turcijas augļiem un dārzeņiem. Valdības rīkojumā iekļauts arī apturēt starpvaldību komisijas tirdzniecības darbību un noteikt ierobežojumus Turcijas transporta uzņēmumiem.

Lai arī Turcijas nav reaģējuši uz šim sankcijām, Krievija plāno turpināt pretdarbības pret Turciju.

“Mūsu mērķis nav pārtraukt sadarbību ar Turciju pilnībā, tomēr, mēs uzskatām, ka ir nepieciešama atbilstoša reakcija uz tās nedraudzīgo rīcību, un mēs sākam sniegt šādu atbildi vairākas dienas atpakaļ,” paziņoja Dvorkovičs.

Viņš norādīja, ka tiks ieviesti turpmāki pasākumi pret Turciju, kas tiks paziņoti jau pavisam drīz. “Mēs iesim konsekventi šajā virzienā, kamēr nesagaidīsim atbilstošu reakciju,” norādīja Dvorkovičs.

Jau vēstīts, ka saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress