Home » Eiropa, Jaunumi » Lētās degvielas ēra Lielbritānijā beigusies – mēneša laikā piecu centu kāpums

Lētās degvielas ēra Lielbritānijā beigusies – mēneša laikā piecu centu kāpums

Pirmo reizi pēdējā gada laikā Lielbritānijā ievērojami paaugstinājusies degvielas cena – tā bijusi nemainīga kopš 2015. gada jūlija, taču pēdējo četru nedēļu laikā litra cena kāpusi par aptuveni pieciem centiem. Iemesls tik pēkšņām izmaiņām ir naftas cenas pieaugums, kas sasniedzis 40 dolāru robežu barelu.

Lielbritānijas autovadītāji ar degvielas sadārdzināšanos saskaras jau mēnesi un šobrīd benzīna cena kāpusi par vidēji par 5 pensiem je 6 centiem, bet dīzeļdegviela par 5 centiem (4 pensiem). Aprēķināts, ka par vienu degvielas uzpildes reizi ģimenes auto īpašniekiem vidēji jāpiemaksā aptuveni trīs eiro (2.29 mārciņas).

RAC degvielas preses pārstāvis Saimons Viliams šo situācijas komentējis sekojoši: “Zemo cenu laiks, kad varējām iegādāties lētu degvielu, mūsu valstī ir beidzies un jāatzīst, ka šis cenu kāpums diemžēl ir lielāks nekā vairums autovadītāju bija gaidījuši.” Naftas cenas šobrīd vēl nav apstiprināta un tā var turpināt kāpt. Lai risinātu šo situāciju, naftas ražotāji šī mēneša otrajā pusē plāno tikšanos vienā no vadošajām naftas ieguves valstīm – Katarā. Šīs sanāksmes iznākums var ietekmēt degvielas cenu Lielbritānijā, taču Viliams mierina iedzīvotājus, sakot, ka naftas cena nevarētu kāpt līdz 60 dolāru robežai par barelu un 2012.gada sadārdzinātās cenas Lielbritānijā neatgriezīsies.

Šobrīd Lielbritānijas interneta resursos pieejami dažāda veida raksti par to, kā samazināt degvielas patēriņu, minot vietas un degvielas uzpildes stacijas, kur cena par litru varētu būt nedaudz lētāka.

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress