Home » Eiropa, Jaunumi, Krievija » Krievija pagarina pārtikas embargo līdz nākamā gada beigām

Krievija pagarina pārtikas embargo līdz nākamā gada beigām

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kas pagarina Rietumvalstīm noteikto pārtikas embargo līdz 2017. gada 31.decembrim.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2017. gada 31.decembrim, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm. Valstu un preču saraksts, kurām noteikts embargo, galvenokārt, paliks nemainīgi.

Dekrētā arī norādīts, ka Krievijas valdībai tiek dotas pilnvaras nepieciešamības gadījumā iesniegt priekšlikumus par šo pasākumu termiņa maiņu.

Savukārt dienu iepriekš Putins uzdevis valdībai sākt sarunas par sadarbības atsākšanu ar Turciju, pret kuru Krievija noteikusi sankcijas pēc Turcijas gaisa spēku uzbrukuma. Runa iet par pārtikas embargo un tūrisma aizlieguma atcelšanu. Jau tuvākajās dienās aizliegumi varētu tikt atcelti.

Kā zināms, atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievija 2014.gadā noteica pārtikas embargo Eiropas Savienības (ES) valstīm.

2015. gadā sankcijas tik paplašinātas un importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai. Kā liecina analītiķu aplēses, embargo paplašināšana ietekmēja produktu summu 241 miljonu dolāru apmērā.

Foto: Samantha Durfee/ https://www.flickr.com/photos/74444001@N00/ https://www.flickr.com/photos/74444001@N00/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress