Home » Jaunumi, Krievija » Krievija stingrāk ierobežo pārtikas importu

Krievija stingrāk ierobežo pārtikas importu

Krievijas valdība apstiprinājusi sarakstu ar 23 veidu importa pārtikas produktiem, kuri tiks pakļauti jauniem ierobežojumiem. Sarakstā iekļauti pārtikas produkti, kurus iepērk skolām, bērnudārziem un citām valsts institūcijām.

Sarakstā iekļautas pārstrādātas un konservētas zivis, kaviārs un kaviāra aizstājēji, vēžveidīgie produkti, liellopu, teļa, cūkas, mājputnu gaļa, piena produkti, kā arī citi pārtikas produkti.

“Aizlietā pārtika tiek ražota Krievijā un Eirāzijas Ekonomiskās Savienības valstīs pietiekamos daudzumos,” rakstīt paziņojumā, kurā skaidrots, ka ierobežojumi attiecas tikai uz iepirkumiem valsts un pašvaldību vajadzībām, tai skaitā iepirkumiem skolām, bērnudārziem, slimnīcā, militārām un citām valdības aģentūrām.

Saskaņā ar informāciju Kremļa mājaslapā, visi importa priekšlikumi no ārvalstīm, izņemot Eirāzijas Ekonomikas savienības, tiks noraidīti. Šobrīd Eirāzijas Ekonomikas savienība sastāv no Krievijas, Baltkrievijas, Kirgizstānas, Kazahstānas un Armēnijas.

Kā zināms, plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Nesen sankcijas tika pagarinātas līdz 2017. gada beigām. Atbildot uz to, Krievijas valdība pagarinājusi Rietumvalstu pārtikas embargo uz tādu pašu termiņu, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Foto: Daniel Cukier/ https://www.flickr.com/photos/danicuki/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress