Home » Jaunumi, Latvija » Maizes un konditorejas produkcijas ražotāja «Lāči» apgrozījums sarūk

Maizes un konditorejas produkcijas ražotāja «Lāči» apgrozījums sarūk

Maizes un konditorejas produkcijas ražotājs «Lāči» pērn strādāja ar 7,276 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 4,3 reizes un bija 57,6 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas darbība pagājušajā gadā nav bijusi tik veiksmīga, cik iepriekšējos divos gados – ir gan apgrozījuma, gan peļņas kritums. Galvenie peļņas krituma iemesli bija minimālās algas palielināšana, lielāki ieguldījumi eksporta tirgu apguvē un ievērojamais apgrozījuma un peļņas kritums «Lāču» veikalā Benūžu-Skauģos ilgstoša Liepājas šosejas remonta dēļ. Peļņas kritums iespaidoja kompānijas naudas plūsmu – gada beigās daļēji nepietika naudas, lai laikā norēķinātos ar visiem kreditoriem.

Kompānijas vadība arī norāda, ka šā gada vidū ir paaugstinājusi atsevišķu produktu cenas, lai kompensētu algu un izejvielu izmaksu pieaugumu. «Lāči» šogad turpina attīstīties, aktīvi piedalās Eiropas Savienības atbalsta projektos, atjauno ēkas un infrastruktūru iegādājas jaunus pamatlīdzekļus, kā arī strādā pie jaunu klientu piesaistes, eksporta tirgu apgūšanas un pārdošanas cenu koriģēšanas, lai atgrieztos uz straujākas izaugsmes ceļa.

Jau vēstīts, ka «Lāči» 2014.gadā strādāja ar 7,47 miljonu eiro apgrozījumu un 246,1 tūkstoša eiro peļņu.

Foto: Publicitātes
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress