Home » Jaunumi, Latvija » Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi augustā pieaug par 2,6-3,8%

Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi augustā pieaug par 2,6-3,8%

Energokompānijas «Latvijas Gāze» dabasgāzes tarifi rūpnieciskajiem klientiem augustā, salīdzinot ar jūliju, palielināsies par 2,6%-3,8% atkarībā no patēriņa grupas, pavēstīja uzņēmumā. Tomēr tarifi joprojām būs par aptuveni 20% zemāki nekā gadu iepriekš.

Dabasgāzes tarifu pieaugums ir saistīts ar pieaugošajām naftas cenām. Tirgus liecina, ka līdz gada beigām ir sagaidāms vēl neliels 2%-4% tarifu pieaugums. Neskatoties uz to kopumā gada nogalē apkures sezonā tarifi varētu būt par aptuveni 20% zemāki nekā gadu iepriekš.

Rūpnieciskajiem patērētājiem piemērojamā dabasgāzes tirdzniecības cena 2016.gada augustā būs 156,52 eiro par tūkstoti normālkubikmetru.

Rūpnieciskajiem klientiem dabasgāzes tarifi mainās katru mēnesi. Savukārt mājsaimniecībām dabasgāzes tarifi mainās divreiz gadā – 1. janvārī un 1. jūlijā. Tarifi mainās atkarībā no dabasgāzes iepirkuma cenas, attiecīgi – naftas produktu cenām, pie kā ir piesaistīta dabasgāzes iepirkuma cena, valūtu vērtībām un iegādātiem krājumiem Inčukalna pazemes gāzes krātuvē. Dabasgāzes pakalpojumu tarifi nav mainījušies kopš 2008. gada un gala cena patērētājam mainās vienīgi atkarībā no iepirkuma cenu izmaiņām.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress