Home » D-Amerika, Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrs aicina Kolumbijas uzņēmējus uz Latviju jaunu tirgu apgūšanai

Ārlietu ministrs aicina Kolumbijas uzņēmējus uz Latviju jaunu tirgu apgūšanai

Apvienoto Nāciju Ģenerālās asamblejas 71. sesijas laikā Ņujorkā 23. septembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kolumbijas ārlietu viceministri Pati Londonjo–Haramiljo (Patti Londoño-Jaramillo), lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

E. Rinkēvičs apsveica Kolumbiju ar šogad augustā panākto vēsturisko vienošanos starp Kolumbijas valdību un kreiso partizānu grupējumu “Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki” (FARC), kas noslēdza 50 gadus ilgušo pilsoņkaru – pēdējo ievērojamo bruņoto konfliktu Amerikā.

Ārlietu ministrs apliecināja Latvijas intereses uzturēt regulāru politisko abu valstu dialogu, kā arī attīstīt Latvijas un Kolumbijas ekonomisko potenciālu. “Aicinu Kolumbijas uzņēmējus biznesa misijā uz Latviju jaunu tirgu apgūšanai.

Varam piedāvāt Latvijas infrastruktūru preču un pakalpojumu kustībai uz Eiropu un NVS valstīm. Tāpat saskatu potenciālu sadarbībai izglītības, zinātnes, inovāciju un kultūras jomās,” sacīja E. Rinkēvičs.

Amatpersonas arī pārrunāja nepieciešamību noslēgt līgumu par cīņu pret organizēto noziedzību un nelegālu narkotisko vielu apriti.

Foto: Eric Havir/ https://www.flickr.com/photos/ehavir/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress