Home » Baltija, Jaunumi, Latvija, Lietuva » Lietuvas pārtikas ražotājs vēlas Latvijā atvērt rūpnīcu

Lietuvas pārtikas ražotājs vēlas Latvijā atvērt rūpnīcu

Kamēr daudzi Latvijas uzņēmumi plāno vismaz daļēji pārcelties uz ārvalstīm, mūsu kaimiņi domā citādi – viena no lielākajām Lietuvas pārtikas ražošanas grupām – AS “KG Group” – apsver iespēju atvērt ražotni šeit, Latvijā.

“KG Group” ir viena no kaimiņvalsts attīstītākajām un ekonomiski spēcīgākajām rūpnieciskās ražošanas grupām ar plaukstošiem biznesa rādītājiem. Šis nosaukums arvien skaļāk izskan visu Baltijas valstu kontekstā. 2014. gadā jau tika atvērts meitas uzņēmums Latvijā, šogad – arī Igaunijā.

“Mūsu grupas uzņēmumu attīstība balstās uz rūpīgu potenciālo ienākumu avotu izpēti. Latvija ir viens no mūsu lielākajiem eksporta noieta tirgiem, turklāt tuvs un patīkams kaimiņš. Jau tagad Latvijā arī iepērkam izejvielas, piemēram, graudus – kāpēc gan tepat arī tos nepārstrādāt galaproduktos? Šajā gadījumā runa ir par kombinētās lopbarības rūpnīcu, kuras plānotā jauda – 22 000 t produkcijas gadā. Uzskatām, ka ražotnes izveide varētu tikt iekļauta grupas uzņēmuma AS “Kauno Grūdai” paplašināšanas projektā. Tas ir lielākais lauksaimniecības produktu uzņēmums Baltijas valstīs. Šobrīd uzņēmumu grupas biznesa attīstības speciālisti jau pēta iespējamos variantus – vai nu zemes iegādei un jaunu ēku būvniecībai, vai esoša uzņēmuma pārpirkšanai,” informē AS „KG Group” valdes priekšsēdētājs Tautvīds Barštis. “Mūsu pieredze un unikālā, pašu izstrādātā kombinētā lopbarība ļauj domāt arī par ražotņu atvēršanu kaimiņvalstīs – Latvijā un Igaunijā. Tas ļautu samazinātu loģistikas izdevumus un palielinātu pārdošanas apjomus.

Tomēr galvenais ir vienmēr būt līdzās patērētājam. Par investīciju lielumu gan vēl pāragri runāt, jo no sākuma ir jāizstrādā projekts, tomēr tās nešaubīgi būs ievērojamas,” sola T. Barštis.

Uzņēmumu apvienība “KG Group” darbojas atbilstoši īpašai filozofijai – visa ražošana sastāv no veselas ķēdes savstarpēji saistītu lauksaimniecības ražošanas posmu un procesu. Neviens no posmiem netiek veikts citur. Tas ir noslēgts cikls, kurā katrs etaps tiek rūpīgi kontrolēts, jo viss notiek vienas uzņēmumu grupas ietvaros: sākot no augkopības un graudu iepirkšanas līdz gataviem miltu izstrādājumiem; no liellopu, cūku un putnu barības ražošanas līdz vistas gaļas produktiem. Šobrīd “KG Group” – tie ir vairāk nekā 10 darbības virzieni un vairāk nekā 50 dažādu veidu produkti.

Īpašu vietu produktu sarakstā ieņem kombinētā barība, premiksi, kā arī olbaltumvielu, vitamīnu un minerālu piedevas liellopiem, cūkām, zirgiem, trušiem u.c. mājdzīvniekiem. AS “Kauno Grūdai” šajā jomā ir vairāk nekā pusgadsimtu ilga pieredze. Šobrīd ik mēnesi tiek saražotas vairāk nekā 20 000 tonnas kombinētās lopbarības. Izmantotās izejvielas tiek pārbaudītas gan vietējās, gan Eiropas laboratorijās, pats ražošanas process atbilst visiem starptautiskajiem kvalitātes un drošības standartiem, kā arī GMP+ (Good Manfacturing Practice) sertifikātam.

AS “Kauno Grūdai” par savu uzdevumu uzskata ne tikai kvalitatīvas mājdzīvnieku barības un minerālvielu piedevu ražošanu un pārdošanu, bet arī pastāvīgu zinātniski pētniecisko darbu. Ar tā rezultātiem nozares eksperti īpašos semināros regulāri iepazīstina potenciālos partnerus, klientus un citus interesentus

Īpašs seminārs Latvijas liellopu audzētājiem un piensaimniekiem notiks 4. novembrī Jelgavā. Tā tēma: “Riska faktori un risinājumi minerālvielu un vitamīnu nodrošināšanā slaucamo govju barības devās”.

Foto: Publicitātes
Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress