Home » Jaunumi, Krievija » Krievijas premjerministrs apliecina, ka pārtikas embargo paliks spēkā

Krievijas premjerministrs apliecina, ka pārtikas embargo paliks spēkā

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka Krievijas pārtikas embargo paliks spēkā kā atbilde uz Rietumvalstu sankcijām, vienlaikus valstij jābūt gatavai iespējai, ka lauksaimniecības produktu tirgus atkal darbosies normālā režīmā.

“Mums jābūt gataviem, ka agru vai vēlu sankcijas beigsies un konkurētspēja lauksaimniecības tirgū atkal parādīsies,” pauda Medvedevs.

Viņš uzsvēra, ka Krievija saglabās noteikto pārtikas importa aizliegumu līdz brīdim, kad pret Maskavu tiks atceltas ekonomiskās sankcijas.

“Šajā laikā ir nepieciešams attīstīt lauksaimniecību un rūpniecību līdz tādam Rietumvalstu līmenim,” mudināja premjers.

Tikmēr Lietuvas prezidenta Daļa Gribauskaite paziņoja, ka Eiropas Savienība (ES) jau ir piekritusi pagarināt sankcijas pret Krieviju vēl par sešiem mēnešiem.

Jau vēstīts, ka plašas ekonomiskās sankcijas Krievijas banku, naftas un aizsardzības sektoriem tika noteiktas pēc tam, kad 2014.gada jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolē esošās Austrumukrainas daļas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Eiropas Savienība jau iepriekš norādīja, ka neizslēdz iespēju piemērot Krievijai jaunas sankcijas, ja tā turpinās agresiju Sīrijā, īpaši uzlidojumus Alepo pilsētai. Tāpat sankcijas tiks piemērotas, ņemot vērā aizvien pieaugošo Krievijas lomu Ukrainas krīzē.

Tāpat zināms, ka atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2017. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

2015. gadā sankcijas tik paplašinātas un importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai.

Foto: Akemi/ https://www.flickr.com/photos/intentionalvision/ https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/
Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress